[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2015-07-25 12:03:59

Nintendo spreekt over de afwezigheid van Metroid en Zelda voor de Wii U

Scott Moffitt heeft met iDigitalTimes kort de status door gesproken van Link's volgende avontuur en de kans op een nieuwe Metroid voor de Wii U. Nintendo of America’s executive vice president of sales and marketing, Scott Moffitt zegt dat fans geduld moeten hebben. De nieuwe Zelda ervaring lanceert wanneer de game volledig is afgerond (vertaald):

"We hebben bevestigd dat er een nieuwe Zelda-game, een nieuwe Zelda ervaring in ontwikkeling is voor de Wii U en ons team werkt daar hard aan. We willen dat het de beste Zelda ervaring is die we kunnen bieden. De fans hebben erop gewacht en verdienen een volledig afgeronde game die voldoet aan de hoge eisen die we gesteld hebben."
Betreffende Metroid is de toon een stuk somberder. Moffitt lijkt zich bewust te zijn van het feit dat niet iedere fan even blij is met de aankondiging van Metroid Prime: Federation Force. De bal ligt volgens hem bij de ontwikkelaars die de games moeten maken (vertaald):
"Wat betreft Metroid is het echt aan onze game ontwikkelaars om te beslissen hoe ze het beste nieuwe en andere ervaringen kunnen creëren. Deze Metroid ervaring (Metroid Prime: Federation Force) biedt een lokale multiplayer feature die erg leuk kan zijn voor de fans en we hopen dat zij het uitproberen en tot dezelfde conclusie komen. Ik heb verder niets aan te kondigen betreffende een Metroid-game voor de Wii U. Laten we blij zijn met wat we hebben. We hebben iets, laten we dat beleven en hopen dat de fans het leuk gaan vinden."
De kans dat we op korte termijn een nieuwe Metroid-game voor de Wii U gaan zien is klein. Op de E3 wist Metroid Prime: Federation Force producer Kensuke Tanabe ons te melden dat het maken van een dergelijke game een jaar of drie kost en een eventuele nieuwe Metroid Prime dan verschijnt voor het nieuwe platform NX.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)