[Nieuws] Geschreven door Thomas S. op 2015-07-27 11:44:09

Ontwikkelaars Splatoon vertellen over de focus op vrouwelijke personages

In een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu laten enkele developers zich uit over het ontwikkelproces van de personages in Splatoon. Splatoon ligt inmiddels al bijna twee maanden in de schappen, maar met de grote update op 6 augustus blijft de game in het nieuws. Zo heeft Famitsu deze week een interview gehouden met een aantal ontwikkelaars, waaronder designer Keisuke Nishimori, producer Hisashi Nogami, en art director Seita Inoue. Zij vertellen hierin onder andere over de ontwikkeling van de Inklings en de Squid Sisters (vertaald):

Inoue:"Tijdens de ontwikkeling lag de nadruk helemaal op de vrouwelijke Inkling; we hebben er zelfs aan getwijfeld of we wel een mannelijke versie moesten maken!"
Nishimori:"Het komt niet vaak voor dat een vrouwelijk personage de hoofdrol speelt in een Nintendo-game, dus vandaar dat we tijdens de beginfase van de ontwikkeling al hadden vastgesteld dat we een vrouwelijke Inkling wilden maken. Ook was onze verwachting dat een sterk en actief vrouwelijk personage beter geaccepteerd zou worden in het Westen."

Inoue:"De Squid Sisters vloeiden voort uit dit idee van de focus op vrouwelijke personages en ze waren aanvankelijk alleen bedoeld als presentatoren voor Splatfests. Marie en Callie representateren tijdens deze evenementen elk een optie die de speler kan kiezen, zodat de keuzes een personificatie zouden hebben." 
Nogami:"Iedereen was erg nauwkeurig met de teksten van de Squid Sisters. Zo zijn er vaak hele dialogen geschrapt omdat iemand vond dat Marie of Callie ze nooit zouden zeggen. In de allereerste fases van de ontwikkeling waren ze beiden een soort idolen, wij noemden ze 'shrine maidens', die boodschappen van goden aan mensen doorgaven."
Splatoon verscheen op 29 mei in Europa. De grote content-update verschijnt op 6 augustus.

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)