[Preview] Geschreven door Daan op 2015-07-27 20:23:11

Skylanders SuperChargers

Skylanders was vorig jaar een lichte teleurstelling. Hoewel Trap Team vernieuwende dingen probeerde te doen, kwamen we toch van de koude kermis thuis. Er werd constant gevraagd om je portemonnee te trekken en de verscheidene multiplayer-modi waren minder aantrekkelijk dan voorheen. Het was nog wel een vermakelijke game, maar zonder meer de minste uit de gehele console-reeks. Nu hoopt SuperChargers hoge ogen te gooien door wagens en meer actie te introduceren. Kwam dit tot recht tijdens onze demo? Tijdens de E3 konden we maar één level spelen. Dit is schraal voor een game waar Nintendo in gelooft en die deze herfst al uit moet komen. De reden waarom werd al gauw duidelijk. De focus in de demo lag op de wagens, die Skylanders SuperChargers zo uniek maken. Dit concept is echter niet het unieke aan SuperChargers, want voor de eerste keer ooit zullen Nintendo-personages de wereld betreden.

DK! Donkey Kong is here Voor het opstarten van het level kregen wij speciale figuren in de handen gedrukt. Het ging hier om Turbo Charge Donkey Kong en Hammer Slam Bowser, die je zult vinden in de starterpacks voor de Wii U, Wii en Nintendo 3DS. Als je de juiste figurine combineerde met de meegeleverde wagens, werden deze krachtiger en kregen ze een mooiere look. Dit zag je duidelijk met Donkey Kong en zijn Barrel Blaster. Niet alleen werd de kar sneller, je wordt ook vergezeld door Diddy. Hij neemt op één van de motoren plaats en rijdt gezellig met je mee. Terwijl de grote aap over het land scheurt, neemt Bowser plaats in zijn verbeterde clownkar en kan hij vliegen tijdens speciale secties. Dit vormde maar een kort onderdeel van de demo, maar mocht je ooit een gevlogen hebben in een spel, dan weet je wat er te wachten staat. Deze mentaliteit geeft gelijk weer waar Skylanders SuperChargers om draait. Net als de vorige vier avonturen bestaat Skylanders SuperChargers uit driedimensionale levels met een nadruk op platform-elementen, het oplossen van puzzels en het vechten tegen grote groepen vijanden. Deze levels lijken nog steeds groots opgezet, maar een focus op de elementen zoals vuur en water waren nauwelijks te vinden. In plaats hiervan race en vlieg je naar de verschillende locaties en gebruik je de speciale vaardigheden van ieder voertuig. Zo was er voor Donkey Kong zijn Barrel Blaster een sectie waar we bellen moesten raken door over ramps te vliegen.

Dit zal niet iedere Skylanders-fan bekoren, maar gelukkig loop je nog steeds rond en sla je vrolijk om je heen. Elke Skylander kent verscheidene aanvallen en door deze te combineren kun je een grote reeks aan vijanden zeker de baas blijven. Door vijanden te verslaan verdien je ervaring en langzamerhand zul je de creaturen in levels zien stijgen. Voor de Nintendo-figurines wordt hier geen uitzondering op gemaakt en de verscheidene moves zijn super vermakelijk. Zo kan Bowser groene en rode Koopa Troopas laten verschijnen en ze afvuren op vijanden. Hij kan ook veranderen in Magma Bowser en veel meer vuur spuwen dan gebruikelijk. Met Donkey Kong plaats je tonnen op de handen om tegenstanders meer pijn te doen. Daarnaast kan hij op een bongo slaan of de grond laten schudden. Zo zien we heel wat klassieke voorwerpen die het veld leeg ruimen. Hopelijk zien we spoedig meer van hun arsenaal! Graphics en geluid De game ziet er uitstekend uit op de Wii U en de verscheidene omgevingen en personages zijn erg verzorgd. De demo was kleurrijk en een lust voor het oog; wat het aangenaam maakt om te blijven spelen. De soundtrack en voice-acting maken dit gevoel sterker, gezien dit wederom gevuld zit met variatie.

Voorlopige conclusie De demo voor Skylanders SuperChargers was kort, maar liet een heel goed gevoel achter. De Nintendo-personages zijn uitstekend uitgewerkt, het speelt wederom perfect weg en de gehele presentatie ziet er aardig gelikt uit. Hoewel sommigen de dynamiek van de gameplay in twijfel zullen trekken, was er zeker meer actie tijdens onze sessie. We zullen moeten zien hoe dit uitpakt in de uiteindelijke game en hoe lang dit leuk kan blijven.

Gekoppelde games

Skylanders: SuperChargers (Wii U)