[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2015-08-01 10:57:33

Team17 zal Yooka-Laylee publiceren, wellicht ook fysiek

Yooka-Laylee's ontwikkeling wordt gesteund door de Team17-studio. Yooka-Laylee (voorheen Project Ukulele) is de spirtuele opvolger van Banjo-Kazooie, een zeer populaire game die verscheen voor de Nintendo 64. Dit originele spel gaat over een beer genaamd Banjo en een vogel genaamd Kazooie die de opdracht hebben om Banjo's zus, Tooty, te redden. De nieuwe titel wordt ontwikkeld door Playtonic en heeft veel ondersteuning gekregen via Kickstarter. Voor de release volgend jaar werkt Playtonic Games samen met Team17, dat de game zal uitgeven voor onder andere de PlayStation 4, Xbox One en Wii U. De samenwerking met Team17 geeft Playtonic extra middelen voor de ontwikkeling van Yooka-Laylee volgens creatief leider Gavin Price (vertaald):

"Vanaf het eerste begin hebben we uitgesproken enkel een partner te zoeken die daadwerkelijk de creatie van onze game kon verbeteren, de onafhankelijkheid en creatieve autonomie van ons ontwikkelaarsteam in acht nemend. Onder andere op het gebied van lokalisatie, QA testing, certificatie en toegang tot betere ontwikkelingsmiddelen zal Yooka-Laylee profiteren van Team17's 25-jaar lange industrie-ervaring. Naast zo'n sterke partner werkend kan Playtonic's team 100% focussen op de best mogelijke versie van Yooka-Laylee. "
Volgens director Debbie Bestwick is de kans op een fysieke release aanwezig (vertaald):
"Er is grote vraag naar een fysieke game. Playtonic heeft de beslissing genomen deze niet te behelzen in de Kickstarter omwille van haar mogelijke impact op de ontwikkeling van de game. Team17 heeft echter veel ervaring met fysieke releases en zal ideeën en kansen met Playtonic delen - dus we zullen er zeker naar kijken."
Yooka-Laylee verschijnt in oktober 2016 voor de Wii U.

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)