[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-08-30 16:04:57

Simogo's Simon Flesser: "Wii U-versie van Year Walk is de beste versie"

In een interview heeft Simon Flesser van indie studio Simogo gezegd dat hij de Wii U-versie van Year Walk als de beste versie van de game beschouwt. Year Walk is een meeslepend avontuur dat gebaseerd is op Zweedse folklore. De game mengt het avonturengenre met puzzelgames. Met behulp van de Wii U GamePad moet je ingewikkelde puzzels zien op te lossen. Hiervoor gebruik je de bewegingsbesturing van deze controller. De game wordt ontwikkeld door Dakko Dakko en Simogo, en uitgegeven in de Wii U eShop door de laatstgenoemde. In een interview vertelde Simon Flesser van Simogo dat de Wii U-versie van Year Walk de beste versie van het spel zal zijn (vertaald):

"Alle versies van het spel hebben specifieke functies die ik erg leuk vind, maar ik denk persoonlijk dat de Wii U-versie de beste versie is. Als je niet van het bestaan van de PC- en iOS-versie zou weten, zou je denken van 'Wow! Dit is echt een game die gemaakt is voor de Wii U.' Magnus en ik van Simogo en Rob van Dakko Dakko houden erg van het ontwikkelen van games voor specifieke platforms of met specifieke interfaces."
Verder hadden Flesser en de interviewer het over het gebruik van de motion controls van de Wii U GamePad, waarvan Year Walk gebruik zal maken. Flesser verklaarde deze keuze voor motion controls met de volgende woorden (vertaald):
"We willen de game zo fris en nieuw als mogelijk laten aanvoelen, en niet gewoon maar op de Wii U GamePad laten afspelen en touchscreenbesturing integreren. We willen het spel nieuw laten aanvoelen. De PC-versie gebruikt de muis als pointer en om rond te kijken. De Wii U GamePad heeft geen pointer, maar we wilden niet alleen maar touch controls gebruiken. Rob van Dakko Dakko kwam toen op het idee om motion controls te gebruiken als vervanging voor de cursor. Toen viel alles op zijn plaats, omdat je natuurlijke bewegingsinteracties hebt met de verschillende gadgets die je de wereld van Year Walk zal vinden."
Year Walk verschijnt op 17 september in Europa in de Nintendo eShop voor de Wii U.

Gekoppelde games

Year Walk (Wii U eShop)