[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-09-07 16:43:44

Miyamoto tegen Eurogamer: "Pikmin 4 al zeer ver in ontwikkelingsfase"

Pikmin 4 is in ontwikkeling. In de strategiespellenserie Pikmin beheer je miniscule wezentjes die wonen op een planeet waar jij als ruimtevaarder bent gestrand, die je kunnen helpen met het verzamelen van spullen om mee te nemen in je ruimteschip. Pikmin kunnen helpen met het optillen van objecten, het bouwen van bruggen, het slopen van muren, het verslaan van vijanden en nog veel meer. Er zijn verschillende kleuren Pikmin die ieder eigen, unieke eigenschappen kennen. Zo kunnen de rode Pikmin door vuur, de blauwe zwemmen, de gele tegen elektriciteit, de stenen Pikmin bepaalde objecten kapot maken en kunnen de roze vliegen. Rond de release van Pikmin 3 voor de Wii U, die wij een zeer mooie 9 gaven in onze review, schreven wij over de geschiedenis van Pikmin in een speciaal artikel. Vandaag heeft Eurogamer een artikel online gezet waarin de bekende website aangeeft dat niemand minder dan Pikmin-bedenker Shigeru Miyamoto tegen hen heeft gezegd dat Pikmin 4 in ontwikkeling is. Volgens Eurogamer is de ontwikkeling van Pikmin 4 al ver onderweg of zelfs al bijna voltooid. Miyamoto zou het volgende hebben verteld in een interview (vertaald):

"Het team achter de Pikmin-games is altijd bezig met een nieuw deel. De ontwikkeling is eigenlijk zelfs al bijna afgerond."
Toen Eurogamer op een ander moment Nintendo vroeg naar Pikmin 4, kreeg de website het volgende antwoord (vertaald):
"We kunnen bevestigen dat Pikmin 4 in ontwikkeling is, maar dat is helaas ook alles wat ik erover kan vertellen."
Er is nog geen platform voor Pikmin 4 onthuld. De eerste reacties op sociale media sluiten een release voor de NX niet uit. Eind juli onthulde Square Enix al Dragon Quest XI voor de NX, om een paar uur later de aankondiging om te trekken tot een betoon van interesse. Ditzelfde deed hetzelfde bedrijf ook voor Final Fantasy XIV, twee weken later. Echter, het feit dat de ontwikkeling van de game al "bijna afgerond" is, suggereert dat de game ook voor de huidige hardware kan verschijnen (Wii U, Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS). Nintendo heeft nog geen bevestiging van beide opties gegeven. Nintendo zal meer informatie over de NX verstrekken in 2016. Wanneer Nintendo meer informatie over Pikmin 4 uit de doeken zal doen, is nog niet bekend.

Gekoppelde games

Pikmin 4 (Nintendo Switch)