[Review] Geschreven door Nathan op 2015-09-24 21:00:00

Senran Kagura 2: Deep Crimson

Eén van de eerste Nintendo 3DS-spellen die in 2014 in Europa verscheen, was Senran Kagura Burst. In die game volg je twee scholen die in het geheim meiden opleiden tot ninja. Het spel is bij velen echter in herinnering gebleven door het hoge sex appeal van de characters. Inmiddels is het vervolg verschenen, in de vorm van Senran Kagura 2: Deep Crimson. Kan deze tweede game het succes van de eerste game voortzetten of valt deze tweede ronde tegen?

Net als Senran Kagura Burst is Senran Kagura 2: Deep Crimson een beat-'em-up hack 'n slashgame voor de Nintendo 3DS. In de verhaalmodus van het spel volg je wederom de meiden van de Hanzō National Academy – een school die “good shinobi” opleidt – en die van de Hebijo Clandestine Girls' Academy, waar je moet zijn voor een carrière als “evil shinobi”. De verhaalmodus van Senran Kagura 2: Deep Crimson is een vervolg op het verhaal van de eerste game. Het verhaal van de game is opgebouwd uit missies, die je met een van tevoren aangewezen personage moet doorlopen. Nadat je vele vijandelijke shinobi's aan je katana hebt geregen, kom je aan het eind van iedere missie een baas tegen. Dit is vaak een lid van de vijandelijke ninjaschool. De eindgevechten van de missies worden ingeleid met een stuk dialoog tussen beide partijen, in de stijl van een visual novel, om vervolgens met de vijand op de vuist te gaan. Deze gevechten kunnen behoorlijk pittig worden. Nadat je een aantal flinke slagen te verduren hebt gekregen, blijf je even in de lucht zweven. Op dit moment ben je vrij machteloos, waardoor de combo's van je vijand soms moeilijk te doorbreken zijn. Als je het gevechtssysteem nog niet goed kent – en in combinatie met de weinige knoppencombo's die je in de eerste missies van het spel kan gebruiken –, kan het spel daardoor oneerlijk aanvoelen. Gelukkig is dit slechts een kwestie van oefenen. De gameplay van Senran Kagura 2: Deep Crimson voelt goed aan, maar is helaas wel behoorlijk eentonig. 'Love it or hate it' is helaas ook een uitspraak die van toepassing is op het beat-'em-upgenre waar het spel gebruik van maakt.

Tieten Waar de beat-'em-up hack 'n slashgevechten Senran Kagura 2: Deep Crimson al behoorlijk een niche product maken, voegt het schadesysteem van de game daar nog eens flink wat aan toe. Naarmate je personage meer HP verliest, zal ze ook delen van haar outfit verliezen. De meiden hebben allemaal een mooi, statig kostuum, maar voor je het weet is dat weg. Je levensbalk is linksonder in het bovenste scherm van je Nintendo 3DS-systeem te vinden, maar is erg klein. Gelukkig kun je aan de hoeveelheid bloot aflezen hoeveel schade je nog ongeveer kunt nemen voordat je in je veel te kleine bikini verslagen ineen zakt. Dit uitkleedmechanisme werkt echter ook bij je belangrijkste tegenstanders, de evil shinobi van Hebijo Clandestine Girls' Academy. Het moge echter wel duidelijk zijn dat het jou langer duurt om hen, met hun veel grotere levensbalk die bovendien ook nog eens meerdere lagen heeft, te verslaan dan andersom het geval is. Tegen de Yoma of met elkaar Naast het verhaal, kun je je ook uitleven op vele extra missies en een speciale modus genaamd Yoma's Nest. Hierin moet je een weg van missies afleggen, waarbij je telkens tussen twee missies moet kiezen, van de top naar de voet van de piramide. Dit is een uitdagende modus waar je veel tijd in kan stoppen. Het behalen van een nieuwe hoogte in de piramide voelt erg voldoenend. Als je na de verhaalmissies, extra missies en Yoma's Nest nog steeds niet uitgekeken bent op deze game en je eigenlijk graag samen met iemand anders als halfnaakte, vechtende meiden wil spelen, dan heeft ontwikkelaar Tamsoft voor jou de opties voor online en local multiplayer aan Senran Kagura 2: Deep Crimson toegevoegd. Het is dan de bedoeling om coöperatief te werk te gaan. Helaas kun je de multiplayermodi van het spel niet meteen spelen. Je moet eerst een deel van het verhaal hebben uitgespeeld. Aan de ene kant is dit voor spelers van Senran Kagura Burst, dat in februari in Europa voor de Nintendo 3DS verscheen, erg jammer. Aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat beide spelers een bepaald niveau hebben. De co-op missies zijn namelijk niet gemaakt voor groentjes. Omdat alle modi in het spel dezelfde gameplay hebben en eigenlijk niet veel anders doen dan hetzelfde gerecht op een andere manier voorschotelen, is hier helaas vrij weinig extra over te zeggen.

Andere mogelijkheden Wanneer je Senran Kagura 2: Deep Crimson hebt opgestart, kom je in de Ninja Room terecht. Hier zijn alle shinobi van je school, Hanzō National Academy, aanwezig buiten de missies om en kun je met hen het gesprek aan gaan, waardoor kun je je band met hen verbeteren. Behalve dat je vanuit hier verder kan gaan met het verhaal en de extra missies, bevat de dojo een Library en een Dressing Room. De Library fungeert als galerij waar je video's, afbeeldingen en meer kan bekijken en waar je tevens het vakjargon uit het verhaal terug kunt vinden. Ook vind je hier een aantal interessante feitjes terug, zoals hoeveel EXP iedere shinobi heeft verdiend, hoeveel slagen zij vijanden inmiddels heeft uitgedeeld en hoeveel missies je al met haar succesvol hebt afgerond. In de Dressing Room kun je je uitleven met het verzamelen en passen van een gigantische collectie outfits. Vervolgens kun je in de Photoshoot Mode – zoals de naam al zegt – kiekjes schieten van de gekozen ninja in het gekozen kostuum. Wie de AR-kaarten die standaard bij ieder Nintendo 3DS-systeem nog kan vinden, en iets specifieker: het gele ?-kaartje, kan in zijn eigen omgeving zijn debuut maken als fotograaf van sexy ninjameiden. Beeld en geluid De Nintendo 3DS heeft weinig problemen met Senran Kagura 2: Deep Crimson, op technisch vlak. De grafische kwaliteit van de game is gemiddeld voor een game op Nintendo's handheld en de framerate is ook tijdens de heetste gevechten goed. Door het 3D-effect te gebruiken, kunnen bij de korte animaties tijdens gevechten helaas af en toe wel kleine framedrops voordoen. Helaas is de camera niet altijd even goed gepositioneerd. De muziek van dit tweede Senran Kagura-spel voor de Nintendo 3DS is zeker niet slecht. De rockdeuntjes zijn een meerwaarde voor de sfeer die het spel probeert te creëren en dat lukt!

Conclusie Op zich is Senran Kagura 2: Deep Crimson een prima spel voor de Nintendo 3DS. De gameplay is zeer solide, maar doordat zowel het verhaal als de extra missies, als Yoma's Nest, als de multiplayermodi je telkens van dezelfde soort gevechten voorzien, voelt het spel vroeger of later repetitief aan. Wat het spel doet, doet het het goed. Dat is redelijk domme beat-'em-up gameplay aanleveren en door de gigantische hoeveelheden Hit Points van de belangrijkste vijanden toch nog uitdagend maken. Mix dit met een redelijk seksgehalte en je hebt Senran Kagura. Dit spel is niets anders. Niet veel gamers zullen van dit spel genieten, maar als het genre en de hoeveelheid ontblote lichaamsdelen je wel liggen, dan moet je niet langer twijfelen en deze game gewoon gaan halen!

N1 Score: 7.3

+ ["Fan service to the limit","Uniek schadesysteem werkt prima","Goede extra modi","Local en online multiplayer"]

- ["Repetitief","Af en toe werkt de camera tegen"]

Gekoppelde games

Senran Kagura 2: Deep Crimson (Nintendo 3DS)