[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-09-26 13:07:51

Tezuka legt uit waarom New Super Mario Bros.-physics in Mario Maker zijn gebruikt

In een interview met gameblad Edge gaat Takashi Tezuka dieper in op de manier waarop Super Mario Maker speelt. Met Super Mario Maker is er eindelijk een bouwpakket op de markt verschenen waarin je je eigen 2D Mario-levels in elkaar kunt knutselen. Hiervoor heb je vier verschillende stijlen tot je beschikking: van het aloude Super Mario Bros. tot het recente New Super Mario Bros. U. Hoewel elke stijl zijn eigen mechanieken en speelstijlen kent, bevestigt Takashi Tezuka, een van de meest prominente ontwikkelaars achter de Super Mario-franchise, aan Edge dat de titel zijn manier van spelen voornamelijk leent uit New Super Mario Bros U. Dit komt met name doordat ze de game als één geheel aan wilden laten voelen. Hierdoor wordt er niet te veel verwarring voor de speler gecreëerd tussen de verschillende visuele stijlen.

De exacte woorden van Tezuka zijn als volgt (vertaald):
"Uiteindelijk gebruikten we het New Super Mario Bros. U-systeem voor alle visuele stijlen. Binnen het team was hier echter een hoop discussie over. Medewerkers die veel waarde hechten aan de originele spellen, zagen graag dat hetzelfde systeem werd geïmplementeerd als hoe zij dit zich herinnerden. Maar als spelers die gewend zijn aan de physics van nieuwe Mario-spellen de oude manier van spelen probeerden, hadden zij hier veel meer moeite mee dan ze van tevoren dachten. 

Het originele Super Mario Bros. scrollde destijds alleen naar rechts, dus we dit ook aarzelend toegepast in deze gamestijl voor Super Mario Maker. Veel mensen klaagden echter dat het zo veel minder leuk was om te spelen. Toch hebben we wat unieke aspecten erin gelaten voor voor elk visueel sausje. Neem bijvoorbeeld het feit dat je schilden op kunt pakken in Super Mario Bros. 3, maar dat je ze pas omhoog kunt gooien in Super Mario World en het feit dat je van muur naar muur kunt springen in New Super Mario Bros. U."
Sinds 11 september kun je naar hartenlust je eigen levels ontwerpen in Super Mario Maker voor de Wii U.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)