[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-10-12 11:29:33

Tezuka: "Super Mario Maker is een grote motivatie voor ons om het beter te gaan doen"

Tegen Edge deed Takashi Tezuka een aantal uitspraken over Wii U-titel Super Mario Maker. Tezuka is een bekende ontwikkelaar bij Nintendo en werkte naast Miyamoto aan veel spellen in de Super Mario Bros.-serie. Ook had hij een grote hand in de totstandkoming van Super Mario Maker. Laatstgenoemde titel laat spelers zelf hun eigen levels creƫren. Veel mensen grijpen deze kans om de meest absurd lastige werelden in het leven te roepen. Tezuka is hier niet verbaasd om, maar wil de makers ervan wel op attenderen dat zij zich ervan bewust moeten zijn hoeveel lastiger dergelijke levels zijn voor anderen. Hij zei het volgende tegen Edge (vertaald):

"Je moet een breed gebied aan gebruikers in achting houden, als je levels ontwerpt voor een product. Dit limiteert de extreem lastige banen tot een erg klein deel voor de gehele game. Ik verwachtte wel dat diegenen die meer moeilijke werelden wilden spelen, zich aangetrokken zouden voelen tot Super Mario Maker. Het is daarom geen verrassing dat er een hoop lastige levels gemaakt worden. 

Er is een bepaalde tendens gaande dat de levels die mensen maken vaak iets moeilijker zijn dan ze op dat moment denken. De bedenker weet het gehele ontwerp al, waar de valstrikken zitten en wat de beste route is om te nemen. Gemiddeld genomen is het voor hen dus gemakkelijker om doorheen te spelen dan iemand die het voor de eerste keer probeert. Als resultaat is de baan vaak moeilijker dan de maker eigenlijk voor ogen had."

Nu er al meer dan twee miljoen levels zijn ontworpen in Super Mario Maker, heeft Tezuka zelf ongetwijfeld ook het nodige gespeeld. Toen Edge hem hiernaar vroeg, vertelde de Japanse ontwikkelaar dat hun team een hoop motivatie haalde uit al die concepten. Hij zei het volgende (vertaald):
"Ik heb een hoop verschillende levels bekeken op Youtube. Het was best wel een verrassing hoe leuk het eigenlijk was om de video's te zien, zonder dat ik zelf aan het spelen was. Er zijn zoveel intrigerende en inventieve banen, zoals diegene waar je het alleen kunt halen als je geen enkele Mushroom oppikt. Het is een grote motivatie voor ons om het beter te gaan doen."
Super Mario Maker ligt sinds 11 september verkrijgbaar voor de Wii U. Wij waren bijzonder in onze nopjes met de game, zoals je kunt lezen in onze recensie.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)