[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-10-14 20:14:28

Slender: The Arrival bevestigd voor de Wii U eShop

Ontwikkelaar Blue Isle Studios heeft een release van Slender: The Arrival voor de Wii U eShop bevestigd. Gisteren verscheen de rating van het Duitse leeftijdsclassificatiebureau USK voor een Wii U-versie van de game Slender: The Arrival al online. Vandaag heeft ontwikkelaar Blue Isle Studios de game ruim twee jaar na de originele PC-release en een halfjaar na de release voor de PlayStation 4 en de Xbox One, eindelijk bevestigd. Met de aankondiging zond Blue Isle Games het volgende persbericht de wereld in (vertaald):

"Toronto, CANADA – October 14, 2015 – Terwijl de wereld zich klaarmaakt voor Halloween, krijgen eigenaren van een Wii U een angstaanjagende ervaring van Blue Isle Studios met de aankondiging van haar survival-horrorgame Slender: The Arrival voor de Wii U, die op 22 oktober in Noord-Amerika moet verschijnen.

Nintendo-gamers krijgen nu hun kans om de officiële video game van het internetfenomeen te ervaren en kunnen gebruikmaken van een exclusieve feature: de Wii Remote zal als zaklamp gebruikt kunnen worden. Spelers kunnen met de Wii Remote de lamp besturen en een zwak licht in de duistere wereld van Slender Man laten schijnen, terwijl ze op zoek zijn naar aanknooppunten voor dit mysterie.

De angstaanjagende Slender Man is door ooggetuigen omschreven als een dunne, onnatuurlijk lange man, gekleed in een zwart pak en met een spierwit, emotieloos gezicht. Slender: The Arrival brengt een gloednieuwe verhaalelementen en uitgebreide levels naar de wereld van Slender Man. Spelers worden gehuld in een wereld van sensorische deprivatie, gevuld met spookachtige visioenen en audio-signalen, die een gezonde dosis spanning en paranoia creëren.

In het verhaal van Slender: The Arrival is Lauren op zoek naar haar vriendin Kate, die de laatste tijd erg geobsedeerd is door de verhalen van Slender Man. Was Kate vermissing het werk van Slender Man? Gebruik de zaklamp die Kate vergeten was, in de vorm van de Wii Remote, en doorzoek verlaten landhuizen, enge mijnen en duistere wouden om het mysterie te ontrafelen - en dit alles terwijl je door Slender Man wordt gestalkt.

Ontwikkeld in samenwerking met Eric "Victor Surge" Knudson, de bedenker van dit paranormale fenomeen, en geschreven door het creatieve team achter de Marble Hornets-serie. Slender: The Arrival heeft in Noord-Amerika de leeftijdsclassificatie T for Teen gekregen (Bloed, Geweld) en zal in Noord-Amerika op 22 oktober verschijnen voor de Wii U als een digitale download in de Nintendo eShop voor $9,99."
De kans op een Europese release van Slender: The Arrival in de Wii U eShop is hoog. Blue Isle Studios heeft echter nog geen details rondom de Wii U-release van het spel aan deze kant van de Atlantische Oceaan gegeven.

Gekoppelde games

Slender: The Arrival (Wii U eShop)