[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-10-23 15:17:58

Aonuma: "Verwacht een twist in de open wereld van The Legend of Zelda Wii U"

Gamewebsite IGN had een interview met Eiji Aonuma. Hierin kwam The Legend of Zelda Wii U ook ter sprake. Het is de laatste tijd wat stilletjes omtrent The Legend of Zelda Wii U. Hoewel de game een dik jaar geleden groots werd onthuld, heeft een uitstel naar 2016 bijna een stop gezet op de nieuwsstroom. Een van de weinige dingen die we tot nu toe weten, is dat de titel zich in een grote open wereld afspeelt, die je met je trouwe paard Epona kunt verkennen. Twist Vandaag kwam de producer van de franchise, Eiji Aonuma, echter met een nieuwe uitspraak over het spel. Dit kwam naar voren in een interview van IGN, waar ze het hadden over fan feedback. Aonuma bracht naar voren dat spelers graag een open wereld zagen in de franchise. Hij kon echter niet in detail hierop ingaan, maar hij lijkt wel een unieke verrassing of twist in petto te hebben wat betreft dit genre. Hij vertelde het volgende (vertaald):

"We hebben wat feedback gekregen van Skyward Sword waarin mensen zeiden: 'Dit is niet precies de Zelda-game waar ik naar op zoek was, ik wilde eigenlijk een grote open wereld.' Helaas kan ik niet ingaan op de details, maar ik hoop een verrassing, of een soort van twist, erin te verwerken op basis van mijn kijk op het genre. Ik hoop dat jullie hier naar zullen uitkijken."

Verrassingseffect Aonuma sprak vervolgens nog verder over fan feedback in de franchise. Hierbij bracht hij weer dat 'verrassingseffect' ter sprake. Wat hem betreft worden spellen voorspelbaar als je alle feedback letterlijk in de titel verwerkt. Je moet de fans altijd wat onvoorspelbaars kunnen bieden. Aonuma zei dit tegen IGN (vertaald):
"Als we alle feedback die fans geven direct in de game verwerken, is er geen verrassingseffect. Als ze een reactie geven, denk ik altijd: 'Oh, waarom interpreteren we dit niet op een manier dat niemand zou verwachten?' Dit is hoe we een nieuw element creƫren voor een Zelda-titel. Ik wil altijd wat nieuws en verrassends in elke nieuwe titel implementeren."
Het is nog niet bekend wanneer The Legend of Zelda Wii U in de winkels komt te liggen. Waarschijnlijk gebeurt dit ergens in 2016.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)