[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-10-31 09:56:41

Zero Escape 3 krijgt een titel: Zero Time Dilemma

Ter ere van Halloween, is er wat meer licht geschenen op de aankomende visual novel. Zero Escape is visual novel-serie die eerder spellen kende op de Nintendo DS. Sinds het tweede deel uit 2012 - Virtue's Last Reward - een cliffhanger kende, riepen veel fans om een vervolg. Deze uitroepen werden afgelopen zomer eindelijk beloond, toen Zero Escape 3 werd aangekondigd. Aksys Games en Spike Chunsoft hebben het derde deel nu ook van een naam voorzien: Zero Time Dilemma.

Zero Time Dilemma speelt zich technisch gezien af tussen het eerste en tweede deel. Ten tijde van deel twee was vrijwel de hele wereld uitgestorven en het is jouw taak om dit te voorkomen. Hoe dit exact in zijn werk gaat, is nog niet bekend. Wel suggereren de ontwikkelaars dat je weer voor moeilijke keuzes komt te staan, die de mensheid aan een zijden draadje laten hangen. Ze brachten het volgende statement over de game naar buiten (vertaald):
"Voortbordurend op het succes van zijn voorgangers, Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors en Virtue's Last Reward, heeft de mastermind van de serie, Kotaro Uchikoshi, alle stoppen doorgeslagen om de meest meeslepende en 'mind blowing' spelervaring ooit op een handheld te brengen. Keus is de enige methode naar verlossing en de enige weg naar ontsnapping. 

Hoeveel van de mensheid offer je op voor je vrijheid? Terwijl een nieuw tijdperk van verwoesting aan de horizon schemert, moet je onmogelijke beslissingen maken en de onbeschrijfbare consequenties hiervan ondervinden. Ondertussen beloop je de lijn tussen vrijheid en verdoemenis. Plan je ontsnapping."
Zero Time Dilemma komt in de zomer van 2016 naar Europa. De titel verschijnt bij ons alleen in de digitale winkelketen van de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Zero Escape: Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS eShop)