[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-11-01 14:18:19

Takashi Tezuka: "Ook na Mario Maker willen we met interessante zaken blijven komen"

De producer van Super Mario Maker had een aantal interessante uitspraken in een interview met het Japanse blad Nintendo Dream. Na een groot scala aan 2D-platformers van Nintendo's hand, geeft Super Mario Maker spelers eindelijk de kans om die uitdagingen ook zelf te maken. Het valt dan ook te zien als het ultieme 2D Mario-spel. Aan de andere kant roept dit echter ook vragen op wat de ontwikkelaars hierna van plan zijn met deze serie. Nintendo Dream ging met deze vraag naar Takashi Tezuka, de producer van de titel. Hier antwoordde hij het volgende op (vertaald):

"Volgens mij zijn er veel mensen die zich afvragen wat we gaan doen met het volgende spel in deze serie, nadat we deze nieuwe manier van een Mario actie sidescroller hebben gecreëerd. Wees echter niet ongerust: we hebben de intentie om met, zelfs na dit, met meer interessante dingen te komen. Kijk ook hier daarom naar uit!"
Verder kwam in het interview nog zaken als de integratie van amiibo-kostuums en de cursors die gebruikt worden tijdens het maken van levels, naar voren. De kattenpoot die je als aanwijzer kunt gebruiken, is bijvoorbeeld gebaseerd op één van de katten van Tezuka. Het gehele interview kun je (in het Engels) hier lezen. Je kunt sinds 11 september je eigen levels bouwen in Super Mario Maker voor de Wii U. Op 5 november voegt Nintendo middels een update nog allemaal nieuwe mogelijkheden toe.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)