[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-11-06 22:15:13

Activision Blizzard komt met eigen filmstudio voor Skylanders-animatieserie

Activision Blizzard gaat zelf een animatieserie van Skylanders produceren. Skylanders: SuperChargers is alweer het vijfde deel in de populaire franchise. In de spellen staat het inmiddels bekende 'toys-to-life'-principe centraal. Voor SuperChargers voegt Activision niet alleen figuurtjes maar ook voertuigen in de strijd. Zo kun je nu ook rond scheuren in een zware bolide en het luchtruim verkennen met verschillende vliegtuigen. Speciaal voor Nintendo-systemen zijn ook Bowser en Donkey Kong speelbaar. Vandaag heeft het moederbedrijf van ontwikkelaar en uitgever Activision, Activision Blizzard, bekendgemaakt dat het bedrijf een eigen filmstudio heeft geopend. Activision Blizzard Studios is de naam van het productieteam en de eerste klus is een animatieserie van Skylanders. Dit programma krijgt de naam Skylanders Academy en de originele cast bestaat onder andere uit Justin Long, Jonathan Banks, Norm Macdonald en Ashley Tisdale. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de vrolijke figuurtjes op de beeldbuis moeten verschijnen. Wel gaf Activision Blizzard het nieuws de volgende toelichting mee (vertaald):

"Activision Blizzard is het thuis van sommige van de meest succesvolle entertainmentfranchises ooit, ongeacht medium. Met de lancering van Activision Blizzard Studios kunnen onze toegewijde fans zien hoe hun geliefde games tot leven komen op televisie en in films. Activision Blizzard is een andere manier waarmee wij onze spelers en fans toejuichen, terwijl we daarnaast ook nieuw publiek hopen te trekken."
Naast Skylanders, is Activision Blizzard ook eigenaar van andere grote series waaronder Call of Duty, Destiny, World of Warcraft, Diablo en de nieuwe game Overwatch. Het bedrijf heeft al verteld dat het nieuwe productiehuis ook van andere franchises dan Skylanders filmadopties zal maken. Specifieke namen zijn nog niet genoemd.

Gekoppelde games

Skylanders: SuperChargers Racing (Wii)

Skylanders: SuperChargers Racing (Nintendo 3DS)

Skylanders: SuperChargers (Wii U)