[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-11-11 00:35:19

Keiji Inafune geïnteresseerd in gebruik van amiibo in zijn games

In een interview heeft de man achter Mega Man en Mighty No. 9, Keiji Inafune, interesse getoond in het gebruik van amiibo in zijn games. Het laatste nieuws rondom Keiji Inafune's spirituele vervolg op Mega Man, genaamd Mighty No. 9, is inmiddels al zes weken oud. Tijd voor Inafune om weer eens van zich te laten horen. Dit deed hij door middel van een interview, waarin hem gevraagd werd of ondersteuning van amiibo iets is waarvan hij gebruik zou willen maken in zijn spellen. De supervisor van Mighty No. 9 vertelde dat dit zeker iets is wat hij graag zou willen voor de Nintendo-fans (vertaald):

"Amiibo is zeker een optie voor ons en als we die mogelijkheid krijgen, zouden we dat zeker doen. Daarbij komt dat veel van onze backers Nintendo-fans zijn. Dit weten we dankzij de platformenquête na de Kickstartercampagne voor Mighty No. 9. We zagen dat veel mensen kozen voor een versie voor Nintendo-hardware. Dus dit is zeker iets waar we naar kijken."
Voorlopig is amiibo-ondersteuning van Mighty No. 9 nog niet bevestigd. Het hoogtepunt voor een derde partij wat betreft amiibo-ondersteuning is de amiibo van Shovel Knight, die ontwikkelaar Yacht Club Games zelf heeft uitgegeven. Mighty No. 9 verschijnt 12 februari 2016 in Europa, onder andere voor de Wii U. De Nintendo 3DS-versie zal later verschijnen en alleen digitaal in de Nintendo eShop.

Gekoppelde games

Mighty No. 9 (Wii U)

Mighty No. 9 (Nintendo 3DS)