[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-11-11 19:02:04

Nieuw character Yooka-Laylee is referentie naar Nintendo 64

Playtonic heeft een nieuw personage onthuld voor hun Wii U-game Yooka-Laylee. Begin oktober verscheen een achtpotige NPC uit Yooka-Laylee voor de allereerste keer ten tonele. Vandaag heeft ontwikkelaar Playtonic bij IGN een nieuw personage van het spirituele vervolg op Banjo-Kazooie onthuld. Zodra je de naam van dit beestje kent, blijkt niet alleen de game een eerbetoon aan het verleden te zijn. Dit nieuwe personage is een dinosaurus met de naam Rextro Sixtyfourus. Hij zal niet speelbaar zijn, maar wel een rol van betekenis hebben in Yooka-Laylee. In elke wereld zul je namelijk minstens één arcademinigame kunnen vrijspelen. Rextro Sixtyfourus is de bewaarder van deze arcademachines in de game. Dit is zijn design:

Mark Stevenson, die ook gewerkt heeft aan de originele Donkey Kong Country-trilogie, heeft deze dinosaurus ontworpen en vertelde er het volgende over (vertaald):
"Al snel kwamen we tot de conclusie dat we een dinosaurus zouden gebruiken, omdat dit figuur natuurlijk met het verleden wordt geassocieerd. Ik denk dat mijn inspiratie vooral komt van de personages die ik voor Donkey Kong 64 heb ontworpen. Dankzij dat werk weet ik hoe ik vormen kan maken met weinig polygonen. Dit heeft mij geïnspireerd voor de blokkige handen en voeten van Rextro. Alle polygonen in Rextro hebben harde randen. Dit heeft invloed op de manier waarop het licht op hem schijnt. Hierdoor kun je alle polygonen als aparte facetten zien. Om het retroaspect nog iets verder aan te scherpen, heb ik een kunstmatige shader ontwikkeld die zorgt voor een scanline effect op Rextro. Daardoor lijkt het alsof je hem bekijkt op een oude CRT-televisie.

Hij ontwikkelde zich op een zeer natuurlijke manier. De enige beslissing waar we veel tijd voor nodig hadden was het accessoire dat om zijn nek hangt. In het begin hadden we een rode stropdas die erg leek op de stropdas van Donkey Kong. Daarna hebben we die vervangen door het medallion, dat gemaakt is van één van de Play Tokens uit het spel. Hiermee proberen we zijn belangrijke taak te benadrukken."
Yooka-Laylee moet in het najaar van 2016 verschijnen, onder andere voor de Wii U.

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)