[Special] Geschreven door Jeroen K. op 2015-11-13 12:33:21

Dit hebben we gemist uit de Japanse Nintendo Direct

Gisterenavond was er dan eindelijk weer een nieuwe Nintendo Direct. Na het overlijden van Satoru Iwata kostte het Nintendo wat tijd en moeite om de Nintendo Direct-uitzendingen weer doorgang te laten vinden. Gisteren konden jullie de Europese Nintendo Direct live volgen op N1ntendo middels een livestream en liveblog. Daarna zijn ook alle Europese nieuwtjes los geplaatst op de website. Tegelijkertijd zond Nintendo ook een andere stream uit voor Noord-Amerika en Japan. In de Japanse versie zaten ook nog wat aankondigingen die we jullie niet wilden onthouden. Shin Megami Tensei IV: Final Shin Megami Tensei IV: Final is een vervolg op de Nintendo 3DS-game Shin Megami Tensei IV, maar vertelt wel een losstaand verhaal. De Japanse RPG kwam vorig jaar eindelijk naar Europa toe via een exclusieve Nintendo 3DS eShop-release. Dat geeft ons goede hoop dat ook deze semi-sequel zijn weg naar Europa uiteindelijk zal vinden. Voor nu durfde Nintendo het echter nog niet aan om nieuws omtrent deze game in een Westerse Nintendo Direct te tonen, maar er is zeker interessant nieuws over deze game vrijgegeven gisteren. Atlus heeft bekendgemaakt hoe de officiƫle hoofdstijl van het spel eruit komt te zien. De demoon Daguza schittert samen met de protagonist op de voorkant van de artwork, die je hieronder kunt bekijken. Daarnaast speelde er een bijna trailer van de game tijdens de Nintendo Direct in Japan, die ongeveer twee minuten duurde. Hier zie je de protagonist rondlopen in het verwoeste Tokyo met een grafische stijl die heel erg doet denken aan die van Shin Megami Tensei IV. Shin Megami Tensei IV: Final verschijnt op 10 februari in Japan.

Culdcept Revolt Nintendo heeft gisteren Culdcept Revolt aangekondigd voor de Nintendo 3DS. De game verschijnt in 2016 in Japan en zal de eerste nieuwe game in de strategische RPG-serie zijn in twaalf jaar. In de game speel je als een Cepter, als wie je magische kaarten hebt om monsters mee op te roepen. Omiyasoft ontwikkelt het spel, dat meer dan 200 nieuwe kaarten en verbeterde gameplay bevat. Het verhaal heeft een middeleeuwse ondertoon.

Overig nieuws [*] Een nieuwe gameplay-trailer van Genei Ibun Roku #FE dook gisteren in de Japanse Nintendo Direct op! Bekijk hem hieronder. [*] De Japanse Nintendo Direct bevatte ook een nieuwe trailer van de Nintendo 3DS-game Monster Strike, zie onder. [*] Een nieuwe trailer van Mario " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen> [/align]

Gekoppelde games

Tokyo Mirage Sessions #FE (Wii U)

Monster Hunter Generations (Nintendo 3DS)

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016 (Wii U)

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016 (Nintendo 3DS)

Monster Strike (Nintendo 3DS)

Shin Megami Tensei IV: Apocalypse (Nintendo 3DS)

Culdcept Revolt (Nintendo 3DS)