[Review] Geschreven door Daan op 2015-11-17 00:01:00

New Style Boutique 2 - Fashion Forward

New Style Boutique 2 - Fashion Forward komt op een moment waar opeens vele Nintendo-producten verschijnen. Hoewel dat niet per definitie handig is, gaat het uiteindelijk om de kwaliteit van het product. Dit is iets wat de vorige twee games in de Style Boutique-reeks goed hebben begrepen en het is de vraag of New Style Boutique 2 op dat succes kan bouwen. Nu dat de releasedatum van het spel nadert, geven wij de titel een grondige blik en zien we of de game zijn beloftes kan waarmaken. Kleding wat de klok slaat New Style Boutique 2 is een game overladen met content, maar daar krijg je maar weinig van te zien in het begin. Hoewel de cinematische opening goed in elkaar zit en de eerste stappen aangenaam zijn, is er een gat waar je hetzelfde constant opnieuw lijkt te doen. Je staat in een boetiek, kiest een kledingstuk uit op het touchscreen van de Nintendo 3DS en klaart de job zonder de broodnodige uitdaging. Dit is vervelend en, hoewel de game niet geheel voor ons gemaakt is, was het fijn geweest als de game grotere stappen had gemaakt in het eerste uur.

Zodra de game uit zijn schulp krijgt, ga je je toch afvragen waarom de game zo lang had gewacht. Je wordt geïntroduceerd tot Beaumonde City, die je de vrijheid geeft om verscheidene taken uit te voeren. Het is een locatie die gefocust is op de fantasie, want alle mensen zijn aardig tegen je en iedereen probeert zijn leven te verbeteren met make-up, nieuwe kapsels en outfits. Voor de doorsnee man voelt dit allemaal wat onwennig, maar je groeit er overheen. Het is namelijk jij die alle keuzes maakt en dat maakt het gelijk vermakelijk om te spelen. Uiteraard begint het avontuur bij je boetiek en het is hier dat je probeert te onderzoeken hoe je jouw macht kunt uitbreiden. Je geeft dames met verschillende smaken kledingadvies en geeft ze het zelfvertrouwen wat ze nodig hebben. Ze volgen je klakkeloos tot op zekere hoogte en ze overhalen is hoe je uiteindelijk geld verdient. Dit doe je door een degelijke outfit uit te zoeken en ze vragen om het gewoon eens te proberen. Niet elke reactie is hetzelfde en maak je grove fouten, dan lopen ze teleurgesteld weg. Het blijft niet alleen met het uitzoeken van kleding. Je zult constant de winkel moeten updaten met nieuwe kledingstukken en er zijn meer dan 19.000 om uit te zoeken. Hiervoor reis je naar de Exhibition Hall waar de beste merken samenkomen om aan jouw geld te kunnen verdienen. Door een bepaalde stijl kleding aan te nemen en hierop de winkel aan te passen, komen er verschillende klanten met nieuwe wensen jouw kant op. Je etalage speelt hierbij een belangrijke rol, gezien het de mensen laat zien wat de boetiek in zijn mars heeft. Sommige mensen zullen zelfs vragen of ze de kleding op de poppen direct mogen aanschaffen, wat je een fraai zakcentje oplevert!

Meer dan mooie broeken alleen Gelukkig draait het niet alleen maar om de kleding. Zodra je een bepaalde taak hebt volbracht, krijg je de optie om splinternieuwe beroepen uit te proberen. In een vroeg stadium kun je aan de slag gaan met het haar en make-up van verscheidene dames, wat meer uitdagender is dan het wellicht klinkt. De vrouwen nemen hun verzoeken bloedserieus en je krijgt alleen je geld door het geheel goed te doen. Gelukkig vindt de game prima als je een paar fouten maakt, dus er is voldoende tijd om van je fouten te leren. Als je liever creatief bezig wilt, dan zijn de Designer en Caprice Chalet opties waarschijnlijk meer je ding. De designerkant van het verhaal kent helaas zijn grenzen. Je wordt gevraagd om shirts te maken en deze worden verkocht aan de merken in de Exhibition Hall. Het voelt vooral hier alsof je knoppen indrukt op het touchscreen en nauwelijks controle hebt over je designs. Het is echter niet vervelend en het pakket heeft op zijn minst een paar leuke functies. Zo kun je eigen emblemen maken en deze trots op je kleding drukken. Persoonlijk vonden we meer plezier in Caprice Chalet, want hier kun je eigen shops en kamers samenstellen. Je gebruikt speciale miniatuurmeubels om ze in te richten en de kamers komen zowaar tot leven wanneer je klaar bent. Hoewel de ruimte miniem is, loont het zich ontzettend om leuke creaties in elkaar te zetten. De kamers kunnen gedeeld worden via het internet of StreetPass, zodat iedereen ervan kan genieten! Fashion Shows en model staan zijn de laatste onderdelen van de rit. De Fashion Shows verplichten je om een bepaald thema in acht te nemen en binnen de richtlijnen zul je een fantastische outfit in elkaar moeten zetten. Het publiek geeft een reactie op de keuzes die je maakt en dit zal nieuwe mensen naar de locaties brengen waar je werkt. Zodra je de outfit en haar hebt uitgekozen, ben je aan het lot overgeleverd en zul je moeten zien hoe je personage het er vanaf brengt. Je kunt knoppen indrukken om contact te leggen met publiek, maar dit voegt maar weinig toe aan de ervaring. Je hebt meer controle als je model staat. Hierin ga je naar uiteenlopende locaties, maak je foto's voor een adverteerder en verdien je wat makkelijke cash. Jij kiest zelf hoe de foto's gemaakt worden, welke naar je client worden verzonden en of er een decoratie aan toegevoegd moet worden. De resultaten waren erg af en aan, maar je leert het na een tijdje wel!

Extra's, graphics en geluid Alsof het niets is zijn nog meer nieuwe features aan New Style Boutique 2 toegevoegd! Je kunt wedstrijden houden op Miiverse, al is het misschien niet zoals je zou verwachten. Het doel in deze wedstrijden is om de beste foto's te maken in het spel en de bedenker bepaalt de richtlijnen hiervoor. Uiteindelijk kiest hij/zij ook degene die op de juiste manier aan het thema gehoor heeft gegeven. Het is vermakelijk, al missen we de opties van het vorige deel, waar je de boetiek van je vrienden met een bezoekje kon vereren. Gelukkig kun je wel met elkaar babbelen via Local Play en zodoende foto's met elkaar schieten en de gecreëerde kamers bezoeken. Amiibo worden ook op een bijzondere manier ondersteund. Zodra je er eentje in scant, verschijnt er een personage die verdacht veel lijkt op het figuurtje. Als je haar modeprobleem weet op te lossen, verkrijg je een exclusief Nintendo-item en deze kun je geven aan je personage. Je kunt blijven proberen totdat het lukt, dus de game is helemaal zo slecht nog niet. Grafisch ziet New Style Boutique 2 er overweldigend uit. Alles in de wereld staat zijn mannetje en het is een bijzonder kleurrijk geheel. Er wordt vooral veel gebruik gemaakt van de 3D-effecten op de Nintendo 3DS en het gevoel van diepte is duidelijk aanwezig. De soundtrack is zelfs nog beter met muziek die precies aansluit bij de winkels, locaties en conversaties. Het is aangename achtergrondmuziek die op een gegeven moment blijft hangen. Een dingetje wat ons niet geheel aanstond qua presentatie waren de dialogen van de NPC's. Er is in principe vrij weinig mee aan de hand, maar ze worden iets te vaak herhaald om het echt leuk te houden. Het was zo erg dat twee klanten na elkaar precies dezelfde onzin uitkraamden en dat ging ons echt iets te ver. Het voelt goedkoop aan, terwijl de teksten wel erg leuk geschreven zijn en dat maakt het allemaal zo jammer. Je kunt het met gemak overslaan, maar het is het punt niet eens. Nintendo had hier beter moeten weten.

Conclusie New Style Boutique 2 - Fashion Forward is een spel om te ontspannen en lekker in de late uurtjes te spelen. Het is super vermakelijk om de verzoeken van de NPC's te voldoen en de verschillende taken zorgen voor een degelijk pakket aan mogelijkheden. De eerste momenten en dialogen hadden wat beter gekund, maar zodra je bezig bent kun je gewoon niet meer stoppen. De problemen zullen een blijvende irritatie achterlaten, maar het pakket aan content schiet deze afknappers ver voorbij. Ga er lekker voor zitten, relax en stap in het ''Fashion Narnia'' van New Style Boutique 2.

N1 Score: 8

+ ["Mooie presentatie","Kamers maken met Caprice Chalet","Makkelijk om op te pakken en spelen","Goed gebruik van amiibo","Simpele maar doeltreffende taken"]

- ["NPC dialogen hadden beter gekund","Eerste momenten gaan iets te langzaam"]

Gekoppelde games

Nintendo presents: New Style Boutique 2 - Fashion Forward (Nintendo 3DS)