[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-11-19 14:28:08

Details Hyrule Warriors Legends gaan onder meer in op verhaal achter Linkle

In de Famitsu is nieuwe informatie omtrent Hyrule Warriors Legends voor de Nintendo 3DS opgedoken. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de specifieke content van de game, alsmede op een aantal van zijn nieuwe personages. Allereerst wordt er wat onduidelijkheid weggenomen omtrent de inhoud van de game en diens relatie tot zijn grote Wii U-broer. Zo bevat Hyrule Warriors Legends alle personages die ook in zijn voorganger zitten. Daarbovenop voegt het nog zijn eigen scala aan karakters toe, zoals Skull Kid, Toon Link en Tetra. Al deze nieuwe personages zijn later ook te downloaden naar het originele Hyrule Warriors. Echter is het nieuwe hoofdstuk dat in gaat op The Wind Waker en het achtergrondverhaal van Linkle, exclusief voor de Nintendo 3DS-versie. Dit komt vooralsnog dus niet naar de Wii U. In Hyrule Warriors Legends bezoek je daarnaast ook veel dezelfde locaties als in het origineel. Doordat het hoofdstuk van 'The Wind Waker' is toegevoegd, kennen deze omgevingen echter een aantal subtiele veranderingen. Zo heeft Lake Hylia een extra scéne die zich 's avonds afspeelt. De Valley of Seers kent daarnaast eindelijk ene heldere blauwe lucht, nu het bevrijd is van de magie van Cia.

Het avontuur van Linkle Linkle is recentelijk onthuld als een speelbaar personage voor de titel. Door Famitsu wordt zij beschreven als een slimme en onbezonnen jongedame, die op een avontuur is naar Hyrule Castle. Ze aspireert om net zo te zijn als de helden van Hyrule; tijdens haar reis probeert ze er ook zoveel mogelijk te zijn voor diegene in nood. Linkle draagt een mysterieus kompas bij haar, dat al sinds de oude tijden bestaat. Wat het kompas precies doet, is nog niet bekend, maar het lijkt wel belangrijk te zijn voor het verhaal. Zo wordt het kompas al vroeg tijdens haar reis gestolen door Skull Kid, waarna Linkle het bijzondere gereedschap weer terug moet zien te krijgen. Daarnaast speelt Midna een rol tijdens het verhaal van Linkle. Link's befaamde hulpje uit Twilight Princess kan hierbij naar haar 'echte vorm' terugkeren als je haar bevrijdt van de vervloeking die op haar huist. Volgens Famitsu werd de lieftallige dame al als een optie voor het raster gezien tijdens de ontwikkeling van Hyrule Warriors. Toen was ze echter nog simpelweg een vrouwelijke versie van Link. Doordat Linkle's populariteit ontzettend steeg toen fans haar design onder ogen kregen in het artbook van Hyrule Warriors, is besloten om haar als apart personage toe te voegen.

Nieuwe wapengerei Tijdens het bevechten van vijanden staat Linkle ook zeker haar mannetje. Zoals eerder is gezegd, maakt ze tijdens gevechten vooral gebruik van haar kruisbogen. Ze richt zich daarnaast vooral op snelheid en behendigheid. Zo kan ze ook aanvallen terwijl ze beweegt en als ze in de lucht is. Daarnaast gebruikt ze meerdere soorten pijlen om het gespuis een kopje kleiner te maken. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld krachtige 'Bomb Arrows'. Ook andere personages krijgen meer mogelijkheden om met de hordes aan vijanden om te gaan. Zo krijgt Ganondorf een zogenoemde 'Trident': een speer met drie tanden. Deze is in staat om snelle aanvallen af te vuren, alsmede om bliksem te genereren. Ook Midna krijgt in haar nieuwe gedaante wat nieuwe trucjes. Zo kan ze wezens uit zowel de boven- als onderwereld oproepen ter hulp. Laatstgenoemde toevoegingen worden naar verluidt ook overgeheveld naar de Wii U-versie. Hyrule Warriors Legends ligt vanaf 26 maart 2016 in de Europese schappen. Bekijk hieronder nog een aantal nieuwe screenshots van het spel.

Gekoppelde games

Hyrule Warriors (Wii U)

Hyrule Warriors Legends (Nintendo 3DS)