[Review] Geschreven door Patrick op 2015-11-21 15:00:00

Electronic Super Joy

Electronic Super Joy is precies wat je ervan verwacht. Een genot voor liefhebbers van electromuziek. Dat het daarnaast een pittige platformer is, is mooi meegenomen. De game verscheen eerder op verschillende andere platformen en werd overal lovend ontvangen. Nu is het tijd voor Electronic Super Joy om ook te knallen op de Wii U. Komen de keiharde beats ook hier weer tot zijn recht? Electronic Super Joy is een pittige platformer die zich kan meten met games als 1001 Spikes en Super Meat Boy. Zo ga je geheid vaak dood en zal het spel je af en toe bijna tot een punt van opgeven brengen. Toch weet ontwikkelaar Broken Rules dit moment net af te houden, wat ze erg goed doen. De platformeractie is snel, goed vormgegeven en afwisselend genoeg om boeiend te blijven. Iedere keer als je het bijna op wilt geven lukt het en kom je weer een stukje verder.

Spring, stomp en plak Qua platformen is Electronic Super Joy erg straightforward. Je kunt springen, je kunt door op de Y-knop te drukken vijanden stompen en tegen sommige muren kun je blijven plakken. De stomp wordt in sommige levels vervangen door een dubbele sprong en daarnaast zijn er enkele levels waarin de zwaartekracht laag is waardoor je dus hoger kunt springen. Je doel is altijd het einde van het level te bereiken en daarmee het volgende level in te duiken. De levels zijn erg verschillend. Zo beweeg je in het ene level van links naar rechts, in een ander level van boven naar onder, heb je in sommige levels alle tijd van de wereld, terwijl je in het volgende level juist weer zo snel mogelijk moet zijn en dan heb je nog de baasgevechten die weer totaal anders zijn. Ook heb je nog tien speciale bonuslevels die het allemaal nog weer net iets anders aanpakken om de variatie nog groter te maken. Deze variatie moet je gewoon ervaren.

De baasgevechten zijn wat Electronic Super Joy een uitzonderlijke platformer maakt. In het begin van het spel wordt je beroofd van je kont en ga je achter The Groove Wizard aan om dit dierbare stukje van je lichaam terug te veroveren. Onderweg moet je ook nog even de paus verslaan en komt er ergens een grote dino voorbij. Zodoende is het spel opgedeeld in drie delen. In de baaslevels staat platformeractie centraal maar op een andere manier. Zo vlieg je in een ruimteschip of moet je bepaalde voorwerpen verzamelen op een klein stukje grond terwijl de baas allerlei spullen op je afschiet. De afwisseling was al goed tussen de levels, maar dit slaat echt alles. Super genieten is het zeker. Harde elektronische beats en censuur De soundtrack van Electronic Super Joy is gemaakt door een artiest genaamd enV en is knallend. Voor liefhebbers van elektronische muziek zal het doodgaan niet heel erg zijn, want de opzwepende muziek zorgt ervoor dat je het wil blijven proberen. De muziek gaat niet vervelen en kent voldoende variatie. De geluidseffecten vallen echter een beetje weg tegenover het geweld van de electro, maar dat is niet erg. Verder zijn in de Wii U-versie enkele “geile” geluidseffecten door censuur verdwenen. Dit zal echter geen gemis zijn. Visueel is Electronic Super Joy ook bijzonder. Grafisch is het zeker niet hoogstaand maar er is gekozen voor een uniek kleurenpallet wat enigszins doet denken aan een combinatie van Runbow en Limbo. Door op een speelse manier met kleurverschil om te gaan, creëert de maker interessante platformmomenten.

Conclusie Electronic Super Joy is een doldwaze platformer waarbij continu keiharde electrobeats uit de speakers van de Wii U GamePad pompen. Als je deze muziek graag luistert, is dit zeker een aanrader want de beats zijn gewoonweg heerlijk. Vind je elektronische muziek maar niets, dan is dit zeker geen game voor jou. De beats zijn een belangrijk onderdeel van de gameplayervaring. Naast de knallende muziek is dit ook nog eens een goede maar bijzonder pittige en uitdagende platformer met veel content. Daarnaast weten de makers ieder level weer te verrassen door een twist aan bekende gameplayelementen te geven. De “baaslevels” doen daar nog een schepje bovenop. Electronic Super Joy is een genot voor je oren en brengt een bijzonder pittige uitdaging met zich mee die niet voor iedereen is. Ben je echter op zoek naar een zeer uitdagende platformer? Laat deze dan zeker niet links liggen.

N1 Score: 8.5

+ ["Heerlijke electrobeats","Veel content","Continu uitdagend"]

- ["Tenzij je niet van elektronische muziek houdt","Moeilijkheidsgraad is niet voor iedereen"]

Gekoppelde games

Electronic Super Joy (Wii U eShop)