[Review] Geschreven door Patrick op 2015-12-09 16:00:00

SteamWorld Heist

SteamWorld Heist is het derde deel in de SteamWorld-reeks die Image & Form in 2010 creëerde. Het vorige deel, SteamWorld Dig, kreeg lovende kritieken en van ons zelfs een dik verdiende 9. Daarmee is SteamWorld Dig nog altijd één van de beste Nintendo eShop-games. Met SteamWorld Heist gaat de ontwikkelaar echter een heel andere kant op. De aarde is vergaan en Rusty kan niet meer graven. Ditmaal reis je door de ruimte op zoek naar overlevingsmiddelen. Is het de juiste keuze geweest om af te stappen van de bekende weg die met SteamWorld Dig is neergelegd, of brengt de ruimte ons meer plezier dan dat we ooit op aarde hadden kunnen beleven? SteamWorld Heist is een ijzersterk ruimteavontuur met turn-based tactische geweergevechten. De aarde is vergaan en de robots zijn noodgedwongen de ruimte ingevlogen. De robots draaien op water en dat is een schaarse vloeistof in het universum. Het hoofdpersonage is de smokkelaar en piraat Captain Piper Faraday. Ze geeft leiding aan de Cowbots en gebruikt haar ruimteschip om met haar medecowbots te overleven. Je team begint klein maar gaandeweg wordt het aantal personages steeds groter totdat je uiteindelijk negen metgezellen hebt verzameld. Samen met je crew val je vijandelijke ruimteschepen aan om je voorraad water aan te vullen. Het spel heeft daarbij vijf moeilijkheidsgraden wat betekent dat het spel toegankelijk is voor minder tactische spelers maar ook diepgaand genoeg voor de echte strateeg. Ben je thuis in tactische spelletjes dan is het aan te raden om te starten op minimaal “Experienced”.

[/align] Conclusie Met SteamWorld Heist bewijst Image & Form dat indieontwikkelaars niet onderschat mogen worden. SteamWorld Heist is één van de beste games beschikbaar voor de Nintendo 3DS. Op alle fronten wordt een sterke presentatie neergezet en dat maakt SteamWorld Heist tot een unieke game die zijn gelijke niet kent. Het spel is toegankelijk voor de minder tactische spelers en diepgaand genoeg voor de echte strategen onder ons. Het SteamWorld-stijltje verleent zich verder perfect voor deze setting en de soundtrack is vet. Tot in de laatste puntjes is de game gefinetuned. Het enige wat je Image & Form aan zou kunnen rekenen is dat ze adverteren met een avontuur van vijftien tot twintig uur. De speeltijd van dertien uur voor 100% is voor een game van dit kaliber echter meer dan voldoende. Het einde hint naar meer en dat kan wat ons betreft niet snel genoeg komen. We smachten naar meer! De keuze om af te stappen van de bekende Dig-formule is daarmee de juiste geweest.

N1 Score: 9.5

+ ["Unieke game","Diepgaand genoeg voor de echte strategen onder ons","Vette soundtrack","SteamWorld-stijltje verleent zich perfect voor deze setting"]

- ["Minpunten? Alleen enkele verbeterpuntjes"]

Gekoppelde games

SteamWorld Heist (Nintendo 3DS eShop)