[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-12-21 16:05:28

Niantic bevestigt in interview dat gyms opduiken in Pokémon GO en meer

In een recentelijk interview van Gamesbeat met John Hanke, chief executive bij Niantic, is nieuwe informatie over Pokémon GO naar boven komen drijven. Recentelijk heeft Gamesbeat een interview gehad met de chief executive van Niantic, John Hanke. In dit interview spraken ze onder andere over het vinden van Pokémon, de plekken waarop ze zitten en de samenwerking tussen de drie bedrijven. Hieronder zijn de belangrijkste details uitgeschreven.

Op locatie In Pokémon GO zijn overal Pokémon te vinden, ongeacht waar je woont. Je kunt de beestjes vinden in een grote stad, maar ook als je in een klein dorpje woont. Wel is de locatie belangrijk voor het type wat er te vinden is. Zo duiken water Pokémon vooral op bij zeeën en meren. Hele zeldzame Pokémon zijn echter maar op een paar plekken te vinden. Er zijn bijvoorbeeld speciale (legendarische?) beestjes te vinden bij belangrijke natuurmomenten, kunstwerken, historische plekken of grote bedrijven. Ruilen speelt een grote rol Volgens Hanke kun je het gemis van een bepaald natuurgebied of plaats in de buurt compenseren door een uitgebreid ruilsysteem. Dit speelt een grote rol in het spel. Om dit te vergemakkelijken gaat Niantic evenementen organiseren waar je gemakkelijk Pokémon met elkaar kunt ruilen. Daarnaast noemt hij dat het exploratie-element een grote rol speelt. De applicatie houdt bijvoorbeeld bij hoeveel je gelopen hebt en past hier bepaalde zaken op aan. Gyms keren terug Tot slot vertelt Hanke tussen neus en lippen door dat Pokémon GO ook gyms bevat. Deze zijn voornamelijk bedoeld om intense gevechten te houden. Gyms zijn iets lastiger om te vinden, gezien ze dienen als middel om je Pokémon te trainen. Helaas gaat hij er niet dieper op in, dus het is nog niet bekend hoe dit precies uitgewerkt gaat worden in de uiteindelijke game.

Pokémon GO is een poging om de Pocket Monsters naar de 'echte' wereld te brengen. De titel werd in september van dit jaar aangekondigd en is een product van de samenwerking tussen Niantic, Nintendo en The Pokémon Company. In de titel ga je met je mobiele telefoon op pad om Pokémon te vangen, te trainen en te ruilen met mensen over de hele wereld. Pokémon GO moet ergens in 2016 naar iOS- en Android-telefoons komen.

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)