[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-01-02 14:17:31

Director Hashimoto over Nintendo-content in Bayonetta 2 en Star Fox Zero

Director Yosuke Hashimoto van Bayonetta 2 heeft in een interview achtergrondinformatie gegeven over hoe de Nintendo-kostuums in Bayonetta 2 zijn gekomen. Ook praat de man over hoe de samenwerking omtrent Star Fox Zero tot stand is gekomen. PlatinumGames is één van de bekendste ontwikkelaars van actiespellen. De studio is opgericht door Capcom-veteranen Atsushi Inaba, Shinji Mikami en Hideki Kamiya nadat Capcom hun vorige studio Clover Studio sloot. De drie zijn bij de Japanse uitgever verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van onder andere Resident Evil, Devil May Cry en Viewtiful Joe. Sinds het succes van Bayonetta in 2009 is PlatinumGames fors gegroeid in grootte en bekendheid. In samenwerking met Nintendo bracht de studio The Wonderful 101, Bayonetta 2 en een port van de originele Bayonetta uit voor de Wii U. Op dit moment is Star Fox Zero in ontwikkeling. Yosuke Hashimoto was de director van Bayonetta 2 en vervult op dit moment dezelfde rol inde ontwikkeling van Star Fox Zero. In een interview sprak de man over hoe de extra kostuums en andere referenties naar Nintendo's bekende series in het actiespel terecht zijn gekomen (vertaald):

"Toen we bezig waren aan Bayonetta 2, leek het me leuk om een soort van samenwerking te doen. Natuurlijk gingen we toen praten over hoe we zoiets zouden doen met Bayonetta en Bayonetta 2. De bedenker van Bayonetta, Hideki Kamiya, was toen de eerste die erop inging en hij zei 'Oké, ik wil dat Bayonetta een Mario-kostuum draagt'. Uiteindelijk werd het een kostuum gebaseerd op Princess Peach, en Samus, en Link, etcetera. Maar ik dacht 'Maar is dit wel wat ik wil?'

Er is niks mis met een kostuum, maar mij leek het juist leuk om een samenwerking te hebben dat invloed heeft op de gameplay, iets waardoor je misschien anders zou gaan spelen. Zo kwamen we op het idee voor een Chain Chomp wapen in Bayonetta 2. Maar ik was vroeger vooral een fan van Star Fox, en ik wilde iets anders dan alleen een kostuum. In plaats daarvan maakten we een Arwing voor in één sectie van het spel. Achteraf bedachten we 'O, wacht, eigenlijk moeten we hiervoor Nintendo om toestemming vragen. Het mag, toch?'. Gelukkig vonden ze het een leuk idee, dus dat was mooi."
Nadat Nintendo het level met de Arwing had gezien, was Nintendo overtuigd en benaderde het bedrijf PlatinumGames met het voorstel om een Star Fox-spel te ontwikkelen. "Het is gek om te denken aan hoe dit allemaal tot stand is gekomen", zegt Hashimoto. Hij was echter niet de enige Star Fox-fan bij PlatinumGames. Hideki Kamiya wilde ook altijd al aan een Star Fox-game werken. Toen Nintendo met het voorstel kwam, was Kamiya echter al druk bezig met Scalebound. Daarop bood Hashimoto zich aan als projectleider.

Vervolgens ging het interview verder over Star Fox Zero. Hashimoto vertelt hoe zijn team en dat van Shigeru Miyamoto veel contact hebben (vertaald):
"Wij hebben een geschiedenis van actiegames, terwijl Miyamoto in zijn carrière met bijna elk type spellen wel heeft gewerkt. Het is erg stimulerend om met hem en zijn team te werken. We leren veel en er worden de hele tijd een heleboel nieuwe ideeën gesproken. Het is erg cool dat we deze mogelijkheid krijgen."
Ten slotte vertelde de director dat hij met Star Fox Zero en het gebruik van zowel het televisiescherm als de Wii U GamePad nieuwe ervaringen opdoet als ontwikkelaar (vertaald):
"Het is lastig om het gebruik van beide schermen tegelijk leuk en interessant te maken, omdat we hier nog maar weinig ervaring mee hebben. Nieuwigheden stimuleren mij en er komen vragen bij mij op als 'welke ideeën kunnen we hier toepassen?'. Het is leuk om aan dat soort dingen te denken. We werken al lang met actiegames en we begrijpen hoe spelers dit soort spellen spelen, hoe ze op actiegames reageren, hoe ze door een level kiezen te gaan en wat ze doen in welke situatie. Wat we nu doen is iets nieuws voor ons."
Star Fox Zero moet in de lente verschijnen voor de Wii U.

Gekoppelde games

Bayonetta 2 (Wii U)

Star Fox Zero (Wii U)