[Special] Geschreven door Erik op 2016-01-08 22:30:00

N1ntendo's top 10 van 2016 - Eervolle vermeldingen

Nu onze absolute favorieten van komend jaar bekend zijn, is het tijd om eens een blik te werpen op onze eervolle vermeldingen. De vijf titels hieronder haalden misschien onze top 10 (net) niet, maar zijn zeker noemenswaardig genoeg voor een aparte notering. Sterker nog: uit onderstaande spellen blijkt dat er nog een hoop is om dit jaar naar uit te kijken. Mits je een Nintendo 3DS bezit, althans. Let op dat deze eervolle vermeldingen zijn samengesteld uit games waarvan we al weten dat ze (waarschijnlijk) dit jaar gaan uitkomen. Deze lijst is verre van compleet, want er komen gedurende het jaar vast en zeker nog nieuwe games bij. Het eerste en tweede deel van deze lijst kun je hier teruglezen. Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past & Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (Nintendo 3DS) Dragon Quest is een ontzettend grote franchise in Japan, maar toch is Square Enix altijd een beetje terughoudend geweest om deze rollenspellen naar het westen te brengen. In Europa hebben we, op wat ports na, uit de hoofdserie alleen deel VIII en IX mogen ontvangen. Het was dan ook even afwachten of de remakes van het zevende en achtste deel hier zouden uitkomen. Gelukkig kwam het verlossende antwoord eindelijk tijdens de Nintendo Direct van november. We kunnen niet wachten om terug in de tijd te reizen en alle continenten te redden van hun verdoemenis in Fragments of the Forgotten Past en in Journey of the Cursed King de duistere Dhoulmagus te verslaan om een zo mogelijk nog duisterdere magische scepter terug te veroveren. Echt traditionele Japanse RPG’s zien we eigenlijk alleen nog terug op de Nintendo 3DS en deze twee spellen lijken dit jaar goed hun best te doen om onze honger hiervoor verder te stillen!

Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS eShop) Bij sommigen van jullie gaan de belletjes ongetwijfeld heel hard rinkelen bij het horen van deze titel, maar bij anderen waarschijnlijk helemaal niet. Zero Time Dilemma is dan ook het langverwachte derde deel in de niche, maar gewaardeerde ‘Zero Escape’-serie. Deze bestaat tot nu toe uit een tweetal geweldig geschreven visual novels, waarin jij deelneemt aan de ‘Nonary Game’. Dit is een spannend spel vol lastige ‘Escape the Room’-puzzels en ingewikkelde verhaalkeuzes, waarbij jouw leven en die van je medespelers doorgaans aan een zijden draadje hangen. Zero Time Dilemma vindt plaats tussen deel één en twee en speelt zich af in een mysterieus onderzoekslaboratorium waar men menselijke testen doet voor een eventuele kolonie op Mars. Gezien de kwaliteit van 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors en Virtue’s Last Reward zijn onze verwachtingen hoog. Laat de zomer maar komen.

Pokémon Red/Blue/Yellow (Nintendo 3DS Virtual Console) Er zijn maar weinig spellen die zoveel nostalgie kunnen oproepen als de eerste generatie Pokémon-spellen. Wat ons betreft is het dan ook een briljante zet van Game Freak om na al die jaren Pokémon Red, Blue & Yellow uit te brengen voor de Virtual Console van de Nintendo 3DS. Al vanaf het prille begin gingen we op reis om een echte Pokémon-meester te worden. Ondertussen verzamelde je een achttal badges, deed je het kwade Team Rocket de das om en probeerde je ze allemaal te vangen. Dat Game Freak tegenwoordig nog steeds op dit fundament voortborduurt, is tekenend voor het briljante concept dat hiermee is neergezet. En voor deze versie mogen we die Link Cable zelfs op zolder laten! Nu rest ons nog één vraag voor 27 februari: Squirtle, Charmander, Bulbasaur of toch die gele muis Pikachu?

Yo-Kai Watch (Nintendo 3DS) Soms is het leven voor Europeanen een beetje oneerlijk. Zo moeten wij nu met geknepen ogen toezien hoe die Noord-Amerikanen al aan de slag mogen met Yo-Kai Watch, om nog maar te zwijgen over die Japanners, die al sinds de zomer van 2014 Yo-Kai aan het verzamelen zijn. In deze titel - dat wel wat wegheeft van Pokémon - speel je als Nathan. Op een dag koopt hij nietsvermoedend een zogenaamde Gatcha Ball, waaruit de Yo-Kai Whisper komt. Deze vertelt hem dat de wereld vol gekke wezentjes zit, die veelal plotselinge emoties oproepen bij mensen. Aan Nathan de taak om ze in bedwang te houden en vriendschap met ze te sluiten - waarna hij ze vervolgens een flink robbertje kan laten vechten. De eerste geluiden vanuit Noord-Amerika zijn vrij positief. Vooral het charmante verhaal en de extravagante personages worden geprezen. In het tweede kwartaal kunnen wij ook eindelijk die verdraaide Yo-Kai een lesje leren!

Pikmin 4 (onbekend) We sluiten deze lijst af met een voorzichtig schot in het duister, aangezien Pikmin 4 officieel nog helemaal niet is aangekondigd. Toch wagen we hier ons aan, gezien een interview afgelopen september van Eurogamer met Miyamoto. Hierin sprak de beste man openlijk over de geroemde franchise en zei hij dat de ontwikkeling voor Pikmin 4 zelfs al zeer ver gevorderd was. Helaas heeft onze favoriete Japanner verder nog niets over losgelaten. Toch is dit al genoeg om het bij ons als muziek in de oren te laten klinken, want we kunnen niet wachten om weer prachtige omgevingen af te struinen met deze veelzijdige kleine rakkers. Pikmin 3 is een waar juweeltje en smaakt nog altijd naar meer, veel meer. Wij zetten onze zinnen er dan ook hevig op dat we er dit jaar in Pikmin 4 weer van mogen proeven. Misschien zelfs op die mysterieuze NX, wat ongetwijfeld weer allemaal frisse spelmechanieken met zich mee brengt. De toekomst zal uitwijzen of ons schot ook zijn doel treft!

Gekoppelde games

Yo-kai Watch (Nintendo 3DS)

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past (Nintendo 3DS)

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (Nintendo 3DS)

Zero Escape: Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS eShop)

Pikmin 4 (Nintendo Switch)

Pokémon Red Version (Nintendo 3DS Virtual Console)

Pokémon Blue Version (Nintendo 3DS Virtual Console)

Pokémon Yellow Version (Nintendo 3DS Virtual Console)