[Media] Geschreven door Erik op 2016-01-20 14:21:19

Nintendo komt met tijdlijn The Legend of Zelda-titels van afgelopen vijf jaar

Via een speciaal Twitteraccount ter promotie van The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, heeft Nintendo een nieuw licht geschenen op de tijdlijn van de groen gemutste held. Er zijn een hoop verschillende games verschenen in de befaamde The Legend of Zelda-franchise. Volgens Nintendo hebben al deze titels ook in meer of mindere mate met elkaar te maken. Zo brachten ze enkele jaren terug Hyrule Historia uit, waar onder andere de 'chronologische' tijdlijn van de titels in te vinden was. Deze is afgesplitst in drie verschillende takken, afhankelijk van de gebeurtenissen in The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Via het twitteraccount ter promotie van The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is een recente versie van deze chronologie naar buiten gebracht. Deze omvat alleen de spellen die de afgelopen vijf jaar (opnieuw) zijn verschenen. Malo - die het account 'beheert' - zei het volgende hierbij (vertaald):

"...dit is Malo. Dit [de timeline] is een raar artikel dat ingestuurd werd door die oude man met de snor [Aonuma]. Hieruit blijkt dat The Legend of Zelda: Twilight Princess HD zich afspeelt in de tijd waarin The Hero of Time overwon. The Hero of Time? Ik weet niet de details, maar waarom dragen ze allemaal groene kleding? Als ze van hetzelfde merk zijn, dan moet dit product wel een grote aantrekkingskracht met zich meedragen."
Meer weten over Hyrule Historia en wat er allemaal in te vinden is? Een drietal jaar geleden hebben we hier een uitgebreide special over geschreven: klik!

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (Nintendo 3DS)

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (Nintendo 3DS)

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes (Nintendo 3DS)

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD (Wii U)