[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-01-27 17:30:52

Petting mini-game Fire Emblem Fates verwijderd voor westerse release

Er is opnieuw in enige vorm censuur toegepast voor Fire Emblem Fates in het westen. Daarnaast zijn er een hoop frisse bewegende beelden verschenen. Het gaat om een zogenaamde 'petting mini-game'. In dit minispelletje geef je niet een aai over de bol van een harige dierenvriend, maar kun je daadwerkelijk de hoofden van de cast uit Fire Emblem aaien (zie filmpje hieronder). Dit gebeurt á la Pokémon Amie op het onderste scherm. Nintendo heeft besloten om dit element te verwijderen uit de versies van Fire Emblem Fates die in Noord-Amerika en Europa uitkomen, blijkt na navragen van Kotaku. The Big N zei het volgende tegen de website (vertaald):

"Ja, het is zo [dat 'petting' niet in de westerse versie van Fire Emblem Fates zit]. Je hebt wellicht wat overdreven of verkeerd geïnterpreteerde informatie over de originele Japanse versie gehoord, maar zelfs daar hebben we geen zaken toegevoegd die men als ongepast zou ervaren in Japan."
Gameplaybeelden Daarnaast is de Noord-Amerikaanse website van Fire Emblem Fates gelanceerd. Hierop kun je een hoop informatie vinden over het spel. Ook zijn er een hoop gameplaybeelden te bewonderen op de pagina. Deze behandelen zo'n beetje alle aspecten van het spel, zoals het gevechtssysteem en het verhaal. Nintendo Everything heeft al deze filmpjes in één video verpakt van een dikke acht minuten. Deze kun je hieronder bekijken. Het is nog niet bekend wanneer Fire Emblem Fates richting Europa komt.

Gekoppelde games

Fire Emblem Fates: Birthright (Nintendo 3DS)

Fire Emblem Fates: Conquest (Nintendo 3DS)