[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2016-03-08 16:42:27

Volledige cast van Zero Time Dilemma onthuld

Alle personages die hun opwachting maken in Zero Escape 3 zijn uit de doeken gedaan. Deze zomer kunnen we al weer voor de derde maal aan de slag met een intens psychologisch spelletje van ally en betray. De laatste weken maakte Aksys alle personages stuk voor stuk bekend en nu is ook het negende personage aangekondigd. In de meeste recente uitgave van Japans weekblad Famitsu staat naast de laatste personage tevens wat informatie over het spel. De namen van de deelnemers zijn als volgt: Carlos, Akane, Junpei, Q, Eric, Mira, Diana, Phi en Sigma. Een aantal van deze personages speelde ook al een rol in een van de andere Zero Escape-games. Director Kotaro Uchikoshi liet ook wat details los (vertaald):

"Een reden dat we 'extreme escape' uit de titel hebben gehaald is omdat we het imago van de serie willen vernieuwen en het spel naar het westen brengen zonder de titel aan te hoeven passen. De subtitel van het spel verwijst naar het 'Ultimate Choice' principe dat in het spel terugkomt, wat niet hetzelfde is als de juiste keuze. Er zijn momenten waarin je keuzes de progressie van de verhaallijn beïnvloeden en je tot een ander einde leiden. Je moet zelf nadenken over wat goed en slecht is, vandaar 'dilemma' in de titel.

Alle mysteriën uit voorgaande games zullen opgelost worden in Zero Time Dilemma. Ook mensen die de grotere verhaallijn niet kennen zullen echter van dit spel kunnen genieten. Het eerdergenoemde Ultimate Choice-principe laat je je leven op het spel zetten, waardoor je bezorgd moet zijn. We houden geen rekening met leeftijdscategorisatie wat betreft 'softheid' van het spel, dus komt de presentatie van het spel naar voren zonder wijzigingen. "
Zero Time Dilemma verschijnt deze zomer in Europa voor de Nintendo 3DS en PlayStation Vita, enkel digitaal. De Amerikanen krijgen ongeveer tegelijkertijd wel een fysieke release. Wij danken N1ntendo-member YT123 voor het melden van dit nieuws.

Gekoppelde games

Zero Escape: Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS eShop)