[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-03-10 20:02:04

Aonuma: "The Legend of Zelda Wii U is iets nieuws"

In de meest recente uitgave van het Japanse tijdschrift Famitsu heeft Eiji Aonuma verteld hoe het er nu voorstaat met het nieuwe The Legend of Zelda-avontuur voor de Wii U. Het laatste nieuws dat we kregen omtrent The Legend of Zelda Wii U verscheen op 13 november 2015, toen de game in de Nintendo Direct werd herbevestigd voor de Wii U, maar tegelijkertijd ook werd uitgesteld tot in 2016. Sindsdien heeft Nintendo niets meer van die game getoond of over het spel gesproken. Daarop vroegen de journalisten van Famitsu aan director Eiji Aonuma hoe het spel er voorstaat. Aonuma antwoordde dat hij het vooral erg "druk" had. Verder zei hij het volgende, wat gepubliceerd is in de nieuwste uitgave van Famitsu (vertaald):

"Toen we aan Skyward Sword werkten voor de Wii, in één van de laatste fasen van de ontwikkeling, moest ik het spel van beeldschermteksten en de personages voor dialoog voorzien. En in die fase zitten we nu ook. Ook vandaag heb ik aan de tekst voor in het spel gewerkt. Maar het spel heeft duidelijk vorm gekregen en het loopt nu allemaal wat makkelijker. Dat geeft aan dat we progressie maken."
Volgens Aonuma is dit nieuwe avontuur "iets nieuws", net als dat The Legend of Zelda: Ocarina of Time een grote verandering voor de serie met zich meebracht. Hij legt deze uitspraak als volgt uit (vertaald):
"Ik denk dat de basis voor onze 'geheime saus' altijd Ocarina of Time is geweest. Maar deze keer zal de smaak minder die van Japans eten en meer die van westers eten zijn. Misschien zullen spelers verrast zijn. Ik hoop dat iedereen ernaar uitkijkt, want we maken 'iets nieuws', net als Ocarina of Time dat was."
Het nieuwe The Legend of Zelda-avontuur voor de Wii U moet later dit jaar wereldwijd verschijnen.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)