[Nieuws] Geschreven door Mink op 2016-03-11 10:16:35

Fire Emblem Fates 400.000 keer verkocht in VS, Pokémon behaalt Nintendo eShop-record

Nintendo heeft laten weten dat Pokémon Blue / Red / Yellow het record hebben gehaald van beste release in de Nintendo 3DS eShop. De verkoopcijfers van afgelopen maand in de Verenigde Staten zijn bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat Nintendo goede zaken heeft gedaan met onder meer Pokémon en Fire Emblem Fates. Fire Emblem Awakening verkocht 115.000 exemplaren toen hij lanceerde in de Verenigde Staten, het vervolg wist ruim 400.000 exemplaren te verkopen. Als beide versies bij elkaar opgeteld zouden worden, zou het spel zelfs in de top drie eindigen. Pokémon Red / Blue / Yellow hebben zelfs een Nintendo eShop-record op zijn naam staan. Deze klassieke spellen zijn in de eerste week het meest verkocht in de Nintendo eShop. De spellen pakken de titel af van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS. Nintendo gaf in een PR-bericht het volgende aan (vertaald):

"Februari was een geweldige maand voor Fire Emblem Fates: Birthright en Fire Emblem Fates: Conquest, de nieuwste telgen in een kritisch succesvolle strategische RPG serie van Nintendo. In minder dan twee weken, hebben de spellen 400.000 exemplaren verkocht. Fire Emblem Awakening was het grootste succes uit de reeks, maar is bijna viervoudig ingehaald door Fire Emblem Fates. Dit laat ons zien dat de populariteit en de fanbase van deze reeks enorm snel groeit.

De momentum moet gestaag blijven met de lancering van Fire Emblem Fates: Revelation, een digital-only derde versie van het spel die aan te schaffen is voor iedereen die het origineel heeft. Verder kunnen fans wekelijks uitkijken naar nieuwe downloadbare content.

Februari was tevens het digitale debuut van de 2D Pokémon Red, Blue en Yellow. De games schoten direct naar de top van de Nintendo eShop. Gezamenlijk hebben de spellen het record van "meest verkochte spellen in de releaseweek" binnengesleept. Ze pakten het record van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS af.

Met klassieke graphics en gameplay die de tand des tijd heeft overleeft, deze versies van het oorspronkelijke Pokémon-avontuur zijn een populaire manier om te vieren dat Pokémon al twintig jaar bestaat!"
Pokémon Red, Blue en Yellow zijn sinds 27 februari 2016 te downloaden in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Fire Emblem Fates: Birthright (Nintendo 3DS)

Fire Emblem Fates: Conquest (Nintendo 3DS)

Pokémon Red Version (Nintendo 3DS Virtual Console)

Pokémon Blue Version (Nintendo 3DS Virtual Console)

Pokémon Yellow Version (Nintendo 3DS Virtual Console)