[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-03-14 10:10:03

Personages en The Decision Game uitgelicht in frisse info Zero Time Dilemma

De mysteries rondom Zero Time Dilemma worden steeds iets helderder. Ditmaal is er informatie omtrent haar personages en het spel dat ze gaan spelen verschenen. Zero Time Dilemma wordt deze zomer het derde deel in de Zero Escape-serie. De franchise staat bekend om zijn listige puzzels, maar vooral om de intense verhaallijn vol plottwists en lastige keuzes. Met deze game belooft de ontwikkelaar dat alle losse stukken op hun plek vallen. Onderstaande informatie komt van de Japanse website van Zero Time Dilemma.

The Decision Game Voor Zero Time Dilemma zijn weer negen (deels nieuwe) personages uit de kast gehaald die de zogenoemde 'The Decision Game' met elkaar mogen spelen. Naar verluid is de overleving van de hele mensheid hiervan afhankelijk. Het gebeuren begint op 31 december 2028 in een verlaten gebouw in de Nevada Desert. Zoals in de eerdere spellen overziet een personage genaamd 'Zero' de hele boel. Om levend te ontsnappen heb je zes wachtwoorden nodig. Wachtwoorden worden pas onthuld als een van de personages sterft. Ook wordt er aan de speler gevraagd of hij/zij iedereen zal doden om de versleutelingen te krijgen, of een andere manier zal zoeken. Eerder had de ontwikkelaar al bekend gemaakt dat je meerdere malen voor de keuze komt te staan of je een personage in leven laat. Nieuw is dat de personages vooraf al verdeeld zijn in teams: C, Q en D.

Team C Team C bestaat uit Carlos, Akane en Junpei. Carlos is een brandweerman wiens zus een ongeneesbare ziekte heeft. Door zijn werk heeft hij al vele levens gered. Akane is een verondersteld ideaalbeeld van de Japanse vrouw, maar is eigenlijk bedreven in bedrog en heeft leiderschap over een geheime organisatie die streeft naar een vreedzame toekomst. Junpei is een detective die Akane achtervolgt. Daarnaast is hij een vriend uit haar kindertijd. Team Q Team Q bestaat uit Q, Eric en Mira. Q is een vriendelijke jongen die een rare helm draagt en geen geheugen meer heeft over wie hij is. Eric is een bediende in een winkel die ijsjes verkoopt. Hij kan nogal een temperament hebben, maar normaal gesproken is hij zeer opgewekt. Mira is de vriendin van Eric. Ze lijkt nogal emotieloos te zijn, maar zelf zegt ze dat ze gewoon 'ongevoelig' is.

Team D en overige personages Team D bestaat uit Diana, Phi en Sigma. Diana is een pacifistische verpleegster die aanbevolen was door haar baas om aan dit experiment deel te nemen. Phi is een botte, maar slimme dame. Zij doet met Sigma en Akane mee aan het experiment om de wereld te redden. Sigma, tot slot, is een man van 22 jaar die de gezindheid heeft van een 67-jarig persoon. De website heeft het verder over Zero en Gabu. Zero is het brein achter The Decision Game. Gabu is een hond die van sectie naar sectie kan gaan in de faciliteit. Teams kunnen met elkaar communiceren door berichten op zijn kraag te plaatsen. Deze zomer moet Zero Time Dilemma verschijnen op de Nintendo 3DS. Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.

Gekoppelde games

Zero Escape: Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS eShop)