[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-04-25 18:30:43

NIS America niet langer uitgever van games Atlus in Europa

NIS America en Atlus zijn de samenwerking in verband met het uitgeven van Atlus-spellen in Europa gestopt. Atlus is de ontwikkelaar en uitgever van vele Japanse RPG's. Shin Megami Tensei, Persona en Etrian Odyssey zijn de meest succesvolle eigendommen van het Japanse bedrijf. Waar Atlus haar spellen zelf lokaliseert en uitgeeft in Noord-Amerika, nam partner NIS America de taak als uitgever in Europa op zich. Voorbeelden van spellen die zijn gelokaliseerd door Atlus maar in Europa zijn uitgegeven door NIS America zijn Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Soul Hackers, Persona Q: Shadow of the Labyrinth, Etrian Odyssey Untold: The Millenium Girl en het eerder dit jaar verschenen Stella Glow, allen voor de Nintendo 3DS. Vandaag heeft Takuro Yamashita van NIS America bekendgemaakt dat het bedrijf voortaan geen spellen van Atlus meer in Europa zal uitgeven. Voor games waarvan eerder was aangekondigd dat deze door NIS America zouden worden uitgegeven, verandert niets. Yamashita geeft aan dat het samenwerken met Atlus veel moeizamer gaat sinds dat bedrijf is overgenomen door SEGA in september 2013 (vertaald):

"Nadat Atlus door SEGA was gekocht, werden zij veel kieskeuriger in het kiezen van hun uitgave- en distributiepartner in Europa. Zij bekeken altijd voor iedere afzonderlijke game welke partner de beste garantie kon leveren. Ik merkte dat het zeer moeilijk werd voor NIS America om een samenwerking met Atlus op te bouwen waarin de partijen elkaar als gelijkwaardig zagen. Atlus en haar games hebben een grote invloed gehad op het groeien van NIS America in Europa. Daar bedank ik hen ook hartelijk voor."
Het is nog niet bekend of welk bedrijf toekomstige Atlus-spellen in Europa gaat uitgeven. Ook is het onduidelijk of deze games ook fysiek verkrijgbaar zullen zijn, iets waar NIS America standaard voor zorgde, of dat de spellen alleen digitaal zullen verschijnen, zoals Atlus in 2014 deed met Shin Megami Tensei IV.

Gekoppelde games

Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan (Nintendo 3DS)

Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Soul Hackers (Nintendo 3DS)

Etrian Odyssey Untold: The Millennium Girl (Nintendo 3DS)

Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2: Record Breaker (Nintendo 3DS)

Persona Q: Shadow of the Labyrinth (Nintendo 3DS)

Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight (Nintendo 3DS)

Etrian Mystery Dungeon (Nintendo 3DS)

Stella Glow (Nintendo 3DS)

The Legend of Legacy (Nintendo 3DS)