[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-05-20 20:04:56

Plot, antagonist en eerste screenshots Yooka-Laylee onthuld, Toy Box in juli

Playtonic Games heeft veel details van hun nieuwe game Yooka-Laylee gedeeld. Yooka-Laylee is de spirtuele opvolger van Banjo-Kazooie, een zeer populaire game die verscheen voor de Nintendo 64. Dit originele spel gaat over een beer genaamd Banjo en een vogel genaamd Kazooie die de opdracht hebben om Banjo's zus, Tooty, te redden. Yooka-Laylee wordt gemaakt door dezelfde mensen als Banjo-Kazooie met hun nieuwe studio Playtonic Games. De game heeft de hagedis Yooka en de vleermuis Laylee in de hoofdrol. Een jaar geleden haalde Playtonic Games met de Kickstartercampagne voor het spel meer dan twee miljoen pond (~€2.6 miljoen) op.

"Jouw euro's aan het werk."

Zojuist heeft Playtonic Games de allereerste screenshots van Yooka-Laylee online gezet. Het betreffen beelden van de PC-versie, waar de game er schitterend op uit ziet. Verder hebben de ontwikkelaars de eerste details over het verhaal van de game met de wereld gedeeld (vertaald):
"Het avontuur van Yooka en Laylee neemt hen mee, diep in de werkhallen van een verderfelijk bedrijf, omdat het duo op zoek is naar de magische Pagies die nodig zijn om de mysterieuze Grand Tomes te verkennen. Het vingervlugge paar probeert de oude geheimen van deze betoverende boeken te openen, terwijl ze de strijd aangaan met de geldgruwel Capital B om zijn sluwe plan te verijdelen om alle literatuur in de wereld op te vangen ... en om te zetten in pure winst.

Onze ambitie met Yooka-Laylee is om een verhaal en een cast van personages te maken die zullen voortleven als onderdeel van de toekomstige Playtonic games, dus je kunt er zeker van zijn dat er tal van geheimen, achtergrondverhalen en hints te ontdekken zullen zijn wanneer je meegaat met de hagedis en de vleermuis op hun epische avontuur."

"Als je dacht dat alle uitdagingen tot nu toe lastig waren, wacht maar af tot je mijn plannen voor het vierde kwartaal van het spel ziet..."

Net als in de Rare-games uit de jaren '90, zit Yooka-Laylee stampvol collectibles. Met Butterfly Energy kun je je levensbalk vullen, maar ook een andere soort krachtmeter waar Playtonic Games inhoudelijk nog niets over te zeggen heeft. Wel wil de ontwikkelaar hiermee "plezier en uitdagende platformergameplay bekrachtigen". Verder zullen Yooka en Laylee tijdens hun avontuur land, zee en lucht ontdekken op zoek naar Pagies en hun kracht om de magische Grand Tomes te ontgrendelen en uit te breiden. Tijdens deze reis kun je honderden Quills vinden. Deze kun je gebruiken om bij de slang Trowzer nieuwe aanvallen te kopen. Meer informatie volgt "binnenkort".

"Moet je die crowd-funded luchtbellen zien!"

Ten slotte gaf Playtonic Games nieuwe informatie vrij over de Toy Box. Dit is een exclusieve demo voor backers van het Kickstarterproject. Met de Toy Box wil de ontwikkelaar backers een unieke ervaring geven die wel het gevoel van de uiteindelijke game met zich meeneemt, maar geen onderdelen van het (verhaal van het) spel verklapt. Een zandbak waarin spelers zich kunnen vermaken en veel vrijheid hebben om te doen of te laten wat zij willen. Vandaag meldt Playtonic Games dat de Toy Box een stuk groter is geworden dan oorspronkelijk de bedoeling was. Vanaf juli kunnen backers ermee aan de slag op PC. Playtonic Games benadrukt dat Yooka-Laylee nog steeds gepland staat voor een digitale release voor PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One en Wii U in oktober van dit jaar.

Het nieuwe logo. [align=center]

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)