[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-05-27 08:50:56

Krijg controle over een Gym en meer details Pokémon GO

Door de beta-test in de Verenigde Staten zijn er heel wat details en beelden komen bovendrijven van Pokémon GO! Zo is er bijvoorbeeld meer bekend gemaakt over de Gyms en gevechten. Zoals in eerdere details naar buiten kwam, kun je in Pokémon GO uit naam van een van de drie teams strijden. Als je bij een team zit, kun je een aantal van je zakmonsters aanwijzen voor een Gym. Deze plekken bevinden zich op échte locaties in de wereld. Hetzelfde geldt voor Pokéstops waar je voorwerpen kunt halen; ze zitten bijvoorbeeld bij belangrijke locaties zoals musea, monumenten en historische plekken.

Verdien Prestige in Gyms Terug naar Gyms: met je gevangen Pokémon kun je de controle nemen over zo'n prestigieuze strijdplek. Dit werkt middels prestige: één team heeft een Gym in zijn bezit en als zij verliezen van een ander team, gaat er prestige af. Wanneer deze 0 is, neemt de aanvallende partij (jij alleen of met een stel vrienden) de boel over. Heb je eenmaal deze plek onder controle, kun je je zakmonsters hier trainen en Prestige verdienen. Hoe hoger het level van de gym, hoe meer Pokémon je daar in kunt zetten. De gevechten zelf vinden in real-time plaats op het touch screen! Elk beestje heeft twee aanvallen, die je gebruikt door met je vinger over het touch screen te swipen. Ook die van je tegenstander kun je ontwijken door slim naar links of rechts te gaan op het scherm.

Pokémon GO Plus Tot slot is er nog informatie komen bovendrijven over de 'Pokémon GO Plus', de accessoire die je bij de titel kunt kopen. Middels dit speeltje kun je de game ook spelen als je niet op je smartphone kijkt. Via bluetooth staat de Plus in verbinding met je telefoon en geeft het evenementen door, zoals de verschijning van een Pokémon. Hiervoor gebruikt het kekke lichtjes en trillingen. Daarnaast kun je ook via dit apparaatje zakmonstertjes vangen en andere simpele acties voltooien. Pokémon GO zal ergens dit jaar lanceren voor iOS en Android als gratis download. Het betaalsysteem komt in de vorm van 'PokéCoins', waarmee je power-ups en voorwerpen kunt aanschaffen. Bekijk hieronder nog een aantal nieuwe screens!

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)