[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-06-02 14:27:55

Het nieuws uit Japan van week 22

In deze nieuwe reeks op N1ntendo.nl vatten wij al het nieuws van de afgelopen week samen van de Nintendo 3DS- en Wii U-spellen die wel in Japan verschijnen, maar nog niet zijn aangekondigd voor Europa. Bij het schrijven van nieuws is het altijd een afweging maken of je ergens wel of niet over gaat schrijven. Hierbij is de belangrijkste factor relevantie. Waarom zou iemand iets willen lezen over een game als hij of zij die game toch nooit zal kunnen spelen, omdat dat spel alleen in Japan zal verschijnen? In het verleden schreven we geregeld over spellen die uiteindelijk nooit in Europa zouden verschijnen. De laatste tijd sloegen we dit soort nieuws af en toe zelfs over. Nu hebben we een oplossing gevonden: het is ons doel om elke vrijdag een special als deze te schrijven waarin we al het nieuws voor Japan bundelen. Laat in de reacties vooral weten wat je hiervan vindt en of je één van deze games ook graag in het Engels ziet verschijnen!

Capcom TV over character customization, de wereld, eieren en nog veel meer in Monster Hunter Stories De Japanse tak van Capcom organiseert af en toe livestreams waarin het bedrijf nieuwe informatie deelt met haar fans, genaamd Capcom TV. Al in april 2015 werd Monster Hunter Stories aangekondigd voor de Nintendo 3DS. In dit spel wordt de actievolle gameplay van de Monster Hunter-serie gecombineerd met een verhaal zoals we dat in veel Japanse RPG's zien. De game is nog niet bevestigd voor een westerse release, maar in Japan kunnen ze al bijna met deze schitterende game aan de slag. Deze week stond Capcom TV in het teken van Monster Hunter Stories. Monster Hunter Stories speelt zich af in hetzelfde universum als de andere Monster Hunter-spellen. Het verhaal draait om mensen die een vriendschappelijke band hebben kunnen scheppen met monsters, die in zo'n situatie 'Myvern' worden genoemd. De bestuurder van een Myvern heet een Rider. Het verhaal van Monster Hunter Stories begint met drie Riders: het meisje Lilia, de jongen Shuval en de speler. Zij gaan op reis om Wyvern Eggs te vinden. Wanneer de groep een ei heeft gevonden, vertelt Lilia de speler dat hij zich moet voorstellen aan de Myvern, nog voordat die uit het ei kruipt. Vervolgens krijg je de kans om je personage vorm te geven. Gezichtsuitdrukkingen, mond, haar, ogen, oog- en haarkleur, huidskleur en stem kunnen worden aangepast. In oktober gaat de animatieserie 'Monster Hunter Stories: Ride On' van start. De serie krijgt 48 afleveringen. Het spelerspersonage zal in de anime ook een stem krijgen, hoewel nog niet bekend is gemaakt door wie deze wordt ingesproken. De stem van deze acteur zal ook in de game zitten, als Voice 1.

Op een gegeven moment wordt de wereldkaart van het spel per ongeluk getoond. Deze is hieroboven te zien. In de wereld van Monster Hunter Stories zijn meerdere dorpen en gebieden te bezoeken. Onder de gebieden zijn een gebergte met sneeuwtoppen (Talju Heights), de woestijn Kuba Desert, het vulkanische gebied Twin Peaks, de kust en een mysterieus eiland met de naam Naobaku Island. In deze gebieden zijn zogenaamde Monster Caves te vinden. Sommige van deze Monster Caves kun je alleen met bepaalde monsters bereiken. Zo kunnen sommige monsters niet zwemmen en als een Monster Cave alleen via het water bereikbaar is, dan zul je je monster moeten wisselen. In de video laat director Ryozo Tsujimoto zien hoe Lagiacrus een meer kan bevriezen, waarna je over het ijs naar de Monster Cave kunt lopen. Je kunt zes Myverns bij je hebben. Iedere Myvern heeft andere vaardigheden. Zo kan Lagiacrus zwemmen, maar ook hard brullen. Hierdoor kun je in de Monster Cave kleine monsters afschrikken en hoef je deze niet te bevechten.

Nabiru

Als je de Monster Cave hebt doorlopen, kom je bij een nest. In het nest liggen eieren, die je kunt verzamelen. Elk monster legt eieren met een ander patroon, waardoor je van de buitenkant kunt herkennen welk monster uit het ei zal komen. Je kunt de eieren alleen pakken als het monster van het nest slaapt. Als je niet tevreden bent met je ei, kun je het terugleggen, maar als het monster ontwaakt, kan dit uitlopen tot een zwaar gevecht. Net als in de delen in de hoofdserie, bevat Monster Hunter Stories lokale en online multiplayer. Je mag een aantal items, een eigen armor en je Myverns meenemen in het gevecht. De manier waarop je met je communiceert lijkt op dat van The Legend of Zelda: Tri Force Heroes. Je gebruikt stickers van Nabiru met verschillende berichten. In de multiplayermodus heeft elke speler drie hartjes. Telkens als de speler of zijn Myvern wordt uitgeschakeld, verliest hij een hartje. Als een monster wordt uitgeschakeld, komt hij weer terug in het gevecht en krijgt hij alle levenspunten terug. Door deel te nemen aan deze gevechten, verdien je Egg Shards. De winnaar krijgt er meer, maar verliezers hoeven niet zonder lege handen het slagveld te verlaten. Door Egg Shards te verzamelen, kun je nieuwe eieren vormen, die er weer voor zorgen dat je collectie Myverns wordt uitgebreid. Character customization is te zien van 29:28 tot 53:00 Myvern vaardigheden en uitbroeden van eieren is te zien van 1:02:19 tot 1:24:00 Het huis van de speler is te zien van 1:24:50 tot 1:34:00 Multiplayer is te zien van 1:44:10 tot 1:56:20

Japanse releasedatum Monster Hunter Stories bekend, Collector's Edition en lijn van Monster Hunter amiibo onthuld Capcom TV gaf ons al kennis over heel veel details van de game, maar als toetje onthulde de uitgever de Japanse releasedatum en een Collector's Edition van het spel. Monster Hunter Stories verschijnt op 8 oktober in het land van de rijzende zon en de speciale editie van de game bevat tevens een artbook, de soundtrack, een 'bond stone' en een downloadcode voor een speciale Zinogre. Verder komen er speciale Monster Hunter Stories amiibo aan. Tegelijk met de game verschijnen drie figuurtjes: 'One-Eyed Rathalos and Rider (Female)', 'One-Eyed Rathalos and Rider (Male)' en 'Nabiru'. De eerste twee kosten 1800 yen (~€14,75) + BTW, de amiibo van Nabiru 1200 yen (~€9,83) + BTW. Met deze amiibo speel je speciale monsters vrij in de game. Speciaal voor deze drie amiibo brengt Capcom een diarama uit, waar je de figuurtjes in een mooie setting kunt tentoonstellen. Vanaf 8 oktober barst Monster Hunter Stories los. De Nintendo 3DS-game, de Collector's Edition en drie amiibo verschijnen op die dag. Geen van dit alles is bevestigd voor Europa.

Als je nog niet uitgelezen bent, dan hebben we nog meer nieuwtjes voor je op de volgende pagina!

Dragon Ball Fusions, Splatoon en meer

Speciale New Nintendo 3DS met Dragon Ball Fusions onthuld In januari kondigde Bandai Namco Entertainment een nieuwe game aan voor de Nintendo 3DS. Dragon Ball: Project Fusion heet inmiddels Dragon Ball Fusions. In Japan zijn al drie games met Goku, Segata en alle anderen verschenen voor Nintendo's handheld, maar alleen Dragon Ball Z: Extreme Butoden mocht de overstap naar Europa maken. De kans dat dit spel buiten Japan gaat verschijnen lijkt dan ook klein, maar ondanks dat pakt Bandai Namco wel flink uit in het thuisland. Dragon Ball Fusions verschijnt op 4 augustus met een speciale New Nintendo 3DS-console. Het is een wit model met twee exclusieve coverplates. De game zelf zit in het pakket dat voor 23.700 yen (~€194,15) + BTW over de toonbanken zal gaan.

Actievolle Dragon Ball Fusions trailer Voor de Japanners die niet kunnen wachten op de game, is de allereerste trailer van Dragon Ball Fusions online verschenen. De video bevat veel gameplay en we nemen een kijkje in de spelwereld. De belangrijkste feature van Dragon Ball Fusions is - hoe kan het ook anders - het Fusions systeem. Daarbij combineren twee personages hun krachten. In de trailer zie je ook hoe je een personage kunt maken, dat je met vijf teamleden in een groep kunt vechten en dat het spel een heleboel personages bevat. Die characters komen niet alleen uit de animeserie Dragon Ball Super, maar ook uit het allereerste Dragon Ball-seizoen en alles dat sindsdien op de Japanse beeldbuizen is verschenen. Dragon Ball Fusions verschijnt op 4 augustus in Japan voor de Nintendo 3DS.

One Piece: Grand Pirate Colosseum aangekondigd voor de Nintendo 3DS De eerste drie One Piece-spellen voor de Nintendo 3DS kwamen ook uit in Europa, maar Bandai Namco Entertainment besloot om One Piece: Super Grand Battle X uit 2014 niet te lokaliseren. Inmiddels is er een opvolger voor die game in de maak. 'One Piece: Dai Kaizoku Colosseum' (One Piece: Grand Pirate Colosseum) werd in de meest recente uitgave van het tijdschrift Jump onthuld. Net als One Piece: Super Grand Battle X betreft het hier een 2D vechtspel. Luffy reist de wereld rond en vormt een team om zijn rivalen te verslaan en zich het prijzengeld toe te eigenen. Verdere details volgen in de toekomst. Wel is er al een Japanse website geopend.

Nieuwe trailers Etrian Odyssey V gaan in op twee classes uit het spel Atlus heeft twee nieuwe trailers van Etrian Odyssey V online gezet. De twee video's gaan beide in op één van de classes uit het spel. De eerste trailer focust zich op de Hound class. Dit is een summoner die met zijn boog de lange-afstandsaanvallen voor zijn rekening neemt. Hij werkt samen met zijn jachthond ('hound') en zijn valk ('hawk'). Je kunt aanvallen met je eigen pijl en boog en vervolgens ook nog met één van je dieren. De jachthond is defensief en kan jouw team helen. De valk is offensief en kan tegenstanders forse schade aanbrengen.

De tweede trailer richt zich op de Shaman class. Deze klasse is bedoeld om de andere teamleden te ondersteunen. Door het aanbrengen van defensieve buffs voor het hele team, gedurende drie beurten, is de Shaman een expert op het gebied van ondersteunende handelingen. Etrian Odyssey V verschijnt op 4 augustus in Japan. De game is nog niet aangekondigd voor het westen, maar de kans op lokalisatie is wel groot.

Leer muziek uit Splatoon te spelen met een nieuw pianoboek Splatoon vierde onlangs haar eerste verjaardag en een jaar later is de third-person shooter nog steeds erg populair. Ook in Japan, waar shooters minder in trek zijn dan in het westen, is de kleurrijke game voor de Wii U een hit. In het thuisland geeft Nintendo dan ook veel licenties uit voor merchandise. Zo verschijnt er op 13 juli een CD met opnamen van een live concert van de Squid Sisters (link; ~€20,84 + BTW) en heeft menig fan al één van de vele Squid kussentjes geïmporteerd (link; ~€36,04). Yamada Music Media komt nu met een boek waarmee je zeven nummers van de officiële soundtrack van het spel zelf kunt oefenen op de piano. Het gaat om de volgende muziekstukken: [*] Splattack! [*] High-Color Sinker [*] Kimi-iro no Somete [*] Seaskape [*] Ima Nuraneba [*] Maritime Memory [*] Shiokara Bushi Van het lied Maritime Memory is tevens de 'liedtekst' in het boek te vinden. Het boek bevat naast het bladmuziek ook een aantal stickers. Het boek is vanaf 20 juni hier verkrijgbaar en kost 1200 yen (~€9,83) + BTW.

Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag in het Engels ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)

Monster Hunter Stories (Nintendo 3DS)

Dragon Ball Fusions (Nintendo 3DS)

One Piece: Grand Pirate Colosseum (Nintendo 3DS)