[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-06-03 10:00:00

Japan Report - Week 22: Dragon Ball New Nintendo 3DS, Splatoon pianoboek en meer

In deze nieuwe reeks op N1ntendo.nl vatten wij al het nieuws van de afgelopen week samen van merchandise, hardware en Nintendo 3DS- en Wii U-spellen die wel in Japan verschijnen, maar nog niet zijn aangekondigd voor Europa. Bij het schrijven van nieuws is het altijd een afweging maken of je ergens wel of niet over gaat schrijven. Hierbij is de belangrijkste factor relevantie. Waarom zou iemand iets willen lezen over een game als hij of zij die game toch nooit zal kunnen spelen, omdat dat spel alleen in Japan zal verschijnen? In het verleden schreven we geregeld over spellen die uiteindelijk nooit in Europa zouden verschijnen. De laatste tijd sloegen we dit soort nieuws af en toe zelfs over. Nu hebben we een oplossing gevonden: het is ons doel om elke vrijdag een special als deze te schrijven waarin we al het nieuws voor Japan bundelen. Laat in de reacties vooral weten wat je hiervan vindt en of je dit ook graag ook hier ziet verschijnen! Speciale New Nintendo 3DS met Dragon Ball Fusions onthuld In januari kondigde Bandai Namco Entertainment een nieuwe game aan voor de Nintendo 3DS. Dragon Ball: Project Fusion heet inmiddels Dragon Ball Fusions. In Japan zijn al drie games met Goku, Vegeta en alle anderen verschenen voor Nintendo's handheld, maar alleen Dragon Ball Z: Extreme Butoden mocht de overstap naar Europa maken. De kans dat dit spel buiten Japan gaat verschijnen lijkt dan ook klein, maar ondanks dat pakt Bandai Namco wel flink uit in het thuisland. Dragon Ball Fusions verschijnt op 4 augustus met een speciale New Nintendo 3DS-console. Het is een wit model met twee exclusieve coverplates. De game zelf zit in het pakket dat voor 23.700 yen (~€194,15) + BTW over de toonbanken zal gaan.

Actievolle Dragon Ball Fusions trailer Voor de Japanners die niet kunnen wachten op de game, is de allereerste trailer van Dragon Ball Fusions online verschenen. De video bevat veel gameplay en we nemen een kijkje in de spelwereld. De belangrijkste feature van Dragon Ball Fusions is - hoe kan het ook anders - het Fusions systeem. Daarbij combineren twee personages hun krachten. In de trailer zie je ook hoe je een personage kunt maken, dat je met vijf teamleden in een groep kunt vechten en dat het spel een heleboel personages bevat. Die characters komen niet alleen uit de animeserie Dragon Ball Super, maar ook uit het allereerste Dragon Ball-seizoen en alles dat sindsdien op de Japanse beeldbuizen is verschenen. Dragon Ball Fusions verschijnt op 4 augustus in Japan voor de Nintendo 3DS.

One Piece: Grand Pirate Colosseum aangekondigd voor de Nintendo 3DS De eerste drie One Piece-spellen voor de Nintendo 3DS kwamen ook uit in Europa, maar Bandai Namco Entertainment besloot om One Piece: Super Grand Battle X uit 2014 niet te lokaliseren. Inmiddels is er een opvolger voor die game in de maak. 'One Piece: Dai Kaizoku Colosseum' (One Piece: Grand Pirate Colosseum) werd in de meest recente uitgave van het tijdschrift Jump onthuld. Net als One Piece: Super Grand Battle X betreft het hier een 2D vechtspel. Luffy reist de wereld rond en vormt een team om zijn rivalen te verslaan en zich het prijzengeld toe te eigenen. Verdere details volgen in de toekomst. Wel is er al een Japanse website geopend.

Nieuwe trailers Etrian Odyssey V gaan in op twee classes uit het spel Atlus heeft twee nieuwe trailers van Etrian Odyssey V online gezet. De twee video's gaan beide in op één van de classes uit het spel. De eerste trailer focust zich op de Hound class. Dit is een summoner die met zijn boog de lange-afstandsaanvallen voor zijn rekening neemt. Hij werkt samen met zijn jachthond ('hound') en zijn valk ('hawk'). Je kunt aanvallen met je eigen pijl en boog en vervolgens ook nog met één van je dieren. De jachthond is defensief en kan jouw team helen. De valk is offensief en kan tegenstanders forse schade aanbrengen.

De tweede trailer richt zich op de Shaman class. Deze klasse is bedoeld om de andere teamleden te ondersteunen. Door het aanbrengen van defensieve buffs voor het hele team, gedurende drie beurten, is de Shaman een expert op het gebied van ondersteunende handelingen. Etrian Odyssey V verschijnt op 4 augustus in Japan. De game is nog niet aangekondigd voor het westen, maar de kans op lokalisatie is wel groot.

Leer muziek uit Splatoon te spelen met een nieuw pianoboek Splatoon vierde onlangs haar eerste verjaardag en een jaar later is de third-person shooter nog steeds erg populair. Ook in Japan, waar shooters minder in trek zijn dan in het westen, is de kleurrijke game voor de Wii U een hit. In het thuisland geeft Nintendo dan ook veel licenties uit voor merchandise. Zo verschijnt er op 13 juli een CD met opnamen van een live concert van de Squid Sisters (link; ~€20,84 + BTW) en heeft menig fan al één van de vele Squid kussentjes geïmporteerd (link; ~€23,45 + BTW). Yamada Music Media komt nu met een boek waarmee je zeven nummers van de officiële soundtrack van het spel zelf kunt oefenen op de piano. Het gaat om de volgende muziekstukken: [*] Splattack! [*] High-Color Sinker [*] Kimi-iro no Somete [*] Seaskape [*] Ima Nuraneba [*] Maritime Memory [*] Shiokara Bushi Van het lied Maritime Memory is tevens de 'liedtekst' in het boek te vinden. Het boek bevat naast het bladmuziek ook een aantal stickers. Het boek is vanaf 20 juni hier verkrijgbaar en kost 1200 yen (~€9,83) + BTW.

Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1435 in Japan. In deze uitgave was de nieuwe Ace Attorney-game de enige Nintendo-game die werd beoordeeld. De game verschijnt volgende week voor de Nintendo 3DS en kreeg het hoogste cijfer van de week. Ace Attorney 6 (3DS) – 8/9/9/8 [34/40] DOOM (PS4/XBO) – 8/8/8/8 [32/40] Project CARS: Perfect Edition (PS4) – 8/8/8/8 [32/40] MXGP2: The Official Motocross Videogame (PS4) – 8/8/7/7 [30/40] Grand Ages: Medieval (PS4) – 7/8/7/7 [29/40] A Healer Only Lives Twice (PS4) – 7/7/7/7 [28/40] Homefront: The Revolution (PS4/XBO) – 7/7/7/6 [27/40] Farming Simulator 16 (PSV) – 6/7/6/6 [25/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)

Etrian Odyssey V: Beyond the Myth (Nintendo 3DS)

Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice (Nintendo 3DS eShop)

Dragon Ball Fusions (Nintendo 3DS)

One Piece: Grand Pirate Colosseum (Nintendo 3DS)