[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-06-07 08:41:55

Playtonic houdt ontwikkeling Wii U-versie Yooka-Laylee intern

Ook Team 17 werkt aan Yooka-Laylee. Playtonic heeft laten weten dat de Wii U-versie echter gewoon intern wordt ontwikkeld. In een interview met MCV bracht Andy Robinson (een van de schrijvers) van Playtonic naar buiten dat hun team te klein is om aan alle versies van Yooka-Laylee tegelijk te werken. De ports van de Playstation 4- en Xbox One-versie worden daarom door Team 17 gedaan. Gezien Playtonic de Wii U-versie echter goed de aandacht wilt geven, blijft deze gewoon intern. Daarnaast heeft Robinson het gevoel dat Yooka-Laylee 'juist aanvoelt' op een Nintendo-console voor sommigen. Robinson zei het volgende (vertaald):

"Vanzelfsprekend hebben we veel 'backers' die de Wii U-versie willen. Gezien de grootte van het team, konden we niet aan alle consoles tegelijk werken.  Zoals je misschien wel weet, is het vanuit een ontwikkelaars standpunt iets eenvoudiger om naar de Playstation 4 en Xbox One te porten dan naar de Wii U. Daarnaast heb ik het idee dat het juist aanvoelt voor sommige mensen om hem op een Nintendo-console te spelen. Maar de andere versies worden ook fantastisch."

Ook technical art director Mark Stevenson had iets over dit punt te zeggen tijdens het interview. Hij noemt de nostalgie rondom Banjo Kazooie en het feit dat de Wii U-versie genoeg aandacht krijgt. Stevenson (vertaald):
"We wilden er zeker van zijn dat de Wii U-versie de juiste aandacht krijgt. Er is een hoop nostalgie rondom Banjo, Banjo stamt af van Rare's Nintendo dagen én wij zijn daarnaast allemaal groot Nintendo-fan."
Yooka-Laylee ligt begin 2017 in de Europese schappen voor Wii U. Bekijk hier de nieuwe trailer die gisteren is uitgebracht!

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)