[Special] Geschreven door Erik op 2016-06-12 12:00:00

Vier zaken die we van Zelda willen zien op de E3

Over twee daagjes (om 18:00 uur) is het zover! Dan krijgen we eindelijk meer te zien van The Legend of Zelda Wii U/NX. Al blijft het op het moment van schrijven nog ernstig de vraag wát het bedrijf gaat laten zien. Daarom geven wij vier zaken die we dinsdag absoluut niet willen missen! 1. Een wereld vol leven The Legend of Zelda Wii U/NX heeft een ambitieus doel: het wordt de allereerste Zelda-titel met een volledige open wereld. En niet zomaar een wereld: een oneindig grote wereld. Fans dromen er al jaren van om eindelijk zonder beperkingen te kunnen struinen door Hyrule. Maar tegelijkertijd leverde dit ook veel scepsis op: wat heb je aan zo’n grote wereld als er weinig te beleven valt? Nintendo, laat die twijfel tijdens die E3 volledig wegebben: toon ons een wereld vol leven, een wereld die constant in beweging is, zij het in de vorm van monsterlijk gespuis dat achter elke boom schuilt, een tocht naar mysterieuze gebieden of het opspeuren van geheime locaties. Laat The Legend of Zelda aanvoelen als een game waar je je volledig in kunt verliezen!

Ongetwijfeld de bekendste afbeelding uit Zelda Wii U/NX. We kunnen niet wachten om daar op verkenningstocht te gaan.

2. De sfeer van Hyrule Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen die bovengenoemde open wereld gezien. Toegegeven: een op het eerste gezicht prachtige variant van Hyrule. Toch gaan we ervan uit dat Nintendo tijdens de E3 eindelijk wat meer de diepte in duikt en één of meerdere karakteristieke stadjes laat zien. Het mooie aan een spel als Skyrim is bijvoorbeeld dat je vele bijzondere plekken op je reis tegenkomt, elk met hun eigen uiterlijk, sfeer en type personen. Hoe is dat met de aankomende Zelda gesteld? Wat voor wezens leven er? En hoe zijn deze wezens? Waar leven ze in en wat voor problemen kennen ze? The Legend of Zelda-spellen zijn altijd bijzonder goed geweest in het scheppen van unieke omgevingen en we hopen dat dit deel hierop geen uitzondering is.

Het rustieke Kakariko Village uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time is een schoolvoorbeeld van een sfeervolle plek.

3. Een glimp van het verhaal The Legend of Zelda gaat altijd om een gewone jongeman die min of meer per toeval terecht komt in de eeuwig voortdurende strijd tussen goed en kwaad. Elementair, maar het draait bij de Zelda-spellen altijd om de uitwerking en ondersteunende personages. We zijn daarom erg benieuwd in wat voor strijd onze Link ditmaal terecht komt. Wordt het volgens traditie beslist in een eindgevecht tussen hem en Ganon? Waar speelt het zich af in de tijdlijn? En, wat voor rol neemt Zelda op zich? Haar duidelijkere aanwezigheid in Skyward Sword werd goed ontvangen, dus we hopen dat zij ook nu meer de aandacht krijgt. Alhoewel, er gaan ook geruchten dat je ditmaal zelf het geslacht van Link (Linkle?) kunt kiezen....

Zelda bespeelt haar harp in Skyward Sword. Welke rol neemt ze het aankomende avontuur op zich?

4. De nieuwe speeltjes van Link De allereerste E3-trailer liet ons kennismaken met Link op zijn trouwe paard Epona. Uitgerust met zijn pijl-en-boog maakte hij korte metten met een gevaarlijk ogend monster. Toch was dit niet zomaar een traditioneel wapen: het is uitgerust met een aantal futuristisch ogende explosieven. Een frisse combinatie tussen oud en nieuw, zo je wilt. Hard nodig, want op dit moment beginnen de traditionele wapens wel een beetje uitgekauwd te worden. Die nieuwe toevoeging maakt ons intens benieuwd naar wat er qua wapengerei nog allemaal meer mogelijk is in deze wereld. Eén van de krachten ligt immers in het effectief omgaan met het wapengerei van Link. En wat is nou beter dan het tonen van een totaal nieuwe (lees: futuristische) manier om vijanden en puzzels de das om te doen?

De Spinner, een uniek wapen in Twilight Princess. Dit soort wapengerei zien we graag terug!

Het zijn niet heel specifieke eisen (we weten ook nog maar zo weinig), maar als dit allemaal voorbij komt, hebben we het idee dat de hype rondom deze game weer een stukje groter gaat worden. Heb je zelf ook specifieke wensen wat Nintendo moet laten zien? Laat het weten in de reacties!

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)