[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-06-14 20:00:00

Battle Royal-modus en drie Pokémon onthuld voor Pokémon Sun & Moon

Nintendo's speciale Treehouse-evenement stond naast Zelda, ook in teken van de nieuwe Pokémon-spellen! De beginregio van Pokémon Sun & Moon werd uitgebreid onder de loep genomen. Hier kwamen bijvoorbeeld een tweetal frisse Pokémon naar voren. Zo kun je de Woodpecker Pokémon Pikipek in de regio vangen. Dit beestje is van het normal/flying type en kent de vaardigheden Skill Link en Keen Eye. Skill Link zorgt ervoor dat alle aanvallen altijd hun maximale aantal hits hebben. Met Keen Eye gaat de accuraatheid van deze vogel niet omlaag.

De tweede Pokémon die ze tegenkwamen is Yungoose. Deze heeft wel wat weg van Furret. Dit beestje is en Normal-type en kent de vaaridgheden Stake Out en Strong Jaw. Eerstgenoemde is totaal nieuw: hierdoor kan hij twee keer zoveel schade aan beestjes aanrichten die halverwege het gevecht worden uitgezonden! Strong Jaw zorgt ervoor dat zijn beet-aanvallen 50% sterker worden. Tot slot is via een trailer (die je hieronder kunt bewonderen!) ook Larva Pokémon Grubbin onthuld. Dit is een Bug-type en kent Swarm als speciale kracht. Swarm zorgt ervoor dat zijn aanvallen 50% krachtiger worden als hij 1/3 of minder van zijn HP heeft.

Battle Royal en legendarische Pokémon Verder is in de stream onthuld dat de twee spellen een gloednieuwe modus kennen: Battle Royal. Deze speelstand is vrij uniek. Vier spelers spelen tegelijkertijd tegen elkaar, elk met maximaal drie Pokémon. Eén hiervan mogen ze op het veld sturen. Bij deze modus strijden er dus vier beestjes op hetzelfde moment tegen elkaar, waarbij jij vrij bent wie je aanvalt. De trainer die als laatste overblijft, wint. Bekijk in onderstaande trailer een voorproefje! Ook wordt er meer licht geschenen op de (eerder onthulde) mythische Pokémon Magearna. Dit beestje is gezegend met de vaardigheid Soul-Heart. Zolang deze mechanische dame op het veld is, stijgt haar special attack telkens met één stap als een van haar teamgenoten het loodje leggen. Je kunt dit speciale beestje verwerven door een speciale QR-code te scannen die later dit jaar wordt vrijgegeven. Tot slot is bekend gemaakt dat de legendarische Pokémon van Sun & Moon, Solgaleo en Lunala, een andere vorm kennen als ze hun speciale aanval gebruiken! Pokémon Sun & Moon verschijnen op 23 november in Europa voor de Nintendo 3DS. Bekijk hieronder de laatste beelden!

Gekoppelde games

Pokémon Moon (Nintendo 3DS)

Pokémon Sun (Nintendo 3DS)