[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-06-14 22:20:00

Breath of the Wild 12x groter dan Twilight Princess; geen vrouwelijke hoofdrolspeler

UPDATE 14-06 22:20: Aonuma heeft net tegen IGN bevestigd dat de titel wél dorpen en steden kent. Maar hij kan alleen bijna niets hierover zeggen, wegens de manier hoe ze zijn verweven in het verhaal en de wereld. Er komt steeds meer informatie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild naar buiten! Zo belooft het een behoorlijk groot spel te worden. Hoe groot? Volgens Nintendo maarliefst twaalf keer groter dan de kaart in The Legend of Zelda: Twilight Princess. Eenieder die dat spel heeft gespeeld, weet al dat die game niet bepaald klein is. Het landschap dat in de E3 demo is te verkennen, beslaat slechts 1% van het totaal! Ten tweede heeft Nintendo laten weten dat er geen steden of dorpen in het spel te vinden zijn. Dit is omdat de wereld van Hyrule helemaal in puin is. Daarnaast werd de inspiratie hiervoor gehaald uit de allereerste Zelda-game, die ook vrij was van steden. Wel lopen er allerlei NPC's door de wereld waar de speler mee kan spreken. Ook heeft Link geen metgezel in de trant van Navi of Midna.

Daarnaast is officieel bevestigd dat het aankomende Zelda-spel geen vrouwelijke hoofdrolspeelster kent. Dit vertelde Eiji Aonuma, director van The Legend of Zelda. De reden? Het zou de balans van de Triforce verstoren. De enige optie die het team logisch leek, was om Zelda dan de hoofdrol te laten spelen. Maar dan zou Link, als drager van de Triforce of Courage, geen avontuur meer hebben om te beleven. Aonuma zei het volgende:
"Ja, we hebben zulke geruchten [over dat er een vrouwelijk hoofdpersonage zou zijn] gehoord en hebben als team nagedacht over wat mogelijk was als we die richting in zouden slaan. Uiteindelijk besloten we dat, als we een vrouwelijke protagonist kregen, het het simpelst was om Zelda haar te laten zijn. 

Maar, als we Zelda hebben die de strijd levert, wat moet Link dan doen? Toen we dit meenamen, alsmede de balans van de Triforce, bedachten we dat het beste was om de originele set-up te gebruiken."
The Legend of Zelda: Breath of the Wild ligt vanaf deze maart in de winkels voor Wii U en NX.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)