[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-06-15 08:41:16

Aonuma: "Spelers kunnen direct naar de eindbaas in Breath of the Wild"

In een interview met Polygon, heeft Aonuma een interessante uitspraak gedaan over de non-lineariteit van de game. Hij heeft laten weten dat spelers, mochten ze dat willen en een beetje slim spelen, direct naar de absolute eindbaas kunnen gaan en deze verslaan. Dan weten ze niet hoe het verhaal in elkaar steekt, maar het is volgens Aonuma helemaal mogelijk. Spelers kunnen hiermee volledig zelf bepalen hoe ze het avontuur van Link willen ervaren.

Hij vertelde het volgende tegen Polygon (vertaald):
"Spelers kunnen niet het hele verhaal te horen krijgen, afhankelijk van hoe ze het spel doorlopen, hun strategie bepalen en hoe ze puzzels oplossen. Het is voor de spelers mogelijk om naar de absolute eindstreep te reizen, zonder ooit te weten te komen waarom Link op deze plek en manier wakker werd. 

Het is helemaal aan de speler of ze de verhaallijn willen doorploegen, of gewoon direct naar het einde willen gaan. Er zijn twee verklaringen mogelijk voor diegene die het laatste kiezen: of ze zijn een uitzonderlijk goede gamer of ze doen misschien iets dat een beetje gek is. Het is echter niet onmogelijk. Zo heb ik het spel gemaakt."
The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt in 2017 in de schappen voor Wii U en NX.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)