[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-06-18 13:00:00

Japan Report - Week 24: Pokémon Double Pack, Ace Attorney DLC en meer

Deze week in Japan Report onder andere een Pokémon Sun + Pokémon Moon Double Pack en DLC voor Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice. Japan krijgt Pokémon Sun + Pokémon Moon Double Pack The Pokémon Company heeft een Double Pack aangekondigd voor Pokémon Sun en Pokémon Moon in Japan. Het pakket bevat van beide spellen één fysiek exemplaar en twee codes voor 100 Poké Balls (in totaal dus 200), die je in de spellen kunt verzilveren. Het is nog maar de vraag of dit pakket ook buiten Japan zal verschijnen. Eerder verschenen er al een Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire Double Pack en een Super Smash Bros. for Nintendo 3DS Double Pack, die wel de overstap naar het westen maakte. Het Pokémon Sun + Pokémon Moon Double Pack verschijnt tegelijk met de games op 18 november in Japan. Het pakket kost 9960 yen (~€84,88).

Nieuwe gameplay van Puzzle & Dragons X In november 2015 kondigde GungHo Online Entertainment de derde Puzzle & Dragons-game voor de Nintendo 3DS aan. De eerste twee verschenen gebundled in Europa, maar of deze derde game buiten Japan zal verschijnen, is nog maar de vraag. Puzzle & Dragons X krijgt twee versies: 'Chapter of God' en 'Chapter of the Dragon'. Deze games laten het spelerpersonage actief deelnemen aan het gevecht en deze week heeft de uitgever van Puzzle & Dragons X een video online gezet waarin twintig minuten lang de game wordt geshowd. Puzzle & Dragons X: Chapter of God en Puzzle & Dragons X: Chapter of the Dragon verschijnen op 28 juli in Japan voor de Nintendo 3DS. Een op de games gebaseerde animeserie begint op 4 juli op TV Tokyo.

Minst populaire Pokémon krijgt distributie in Japan Enkele weken voordat wij begonnen met dit wekelijkse Japan Report deed The Pokémon Company in Japan een populariteitsonderzoek naar de 720 verschillende Pokémon. Toen kwam Greninja als meest populaire Pokémon uit de bus. De verliezer was Simisear, die dus op nummer 720 terechtkwam. Dat kwam natuurlijk hard aan bij het arme aapje en daarom hebben Game Freak en The Pokémon Company een troostprijs bedacht: van 25 juni tot en met 15 juli is Simisear verkrijgbaar bij specifieke Pokémon Centers en Pokémon Stores in Japan. Simisear zal voor spelers van zowel Pokémon X/Y als Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire op te halen zijn. Het is nog niet bekend welke aanvallen en Ability deze speciale Simisear zal krijgen.

De marketingmachine van Yo-Kai Watch 3 op zijn best Op 16 juli komen Yo-Kai Watch 3: Sushi en Tempura uit in Japan en een maand van tevoren draait de marketingmachine achter de games op volle toeren! Zowel de originele Yo-Kai Watch als alle drie versies van Yo-Kai Watch 2 als de spin-off Yo-Kai Watch Busters werden meer dan één miljoen keer verkocht in het land van de rijzende zon en omdat Yo-Kai Watch 3 hetzelfde kunstje moet gaan klaren, heeft uitgever Level-5 in één week tijd drie video's online gezet. De eerste is de trailer die hierboven te bekijken is. De video legt uit hoe het gevechtssysteem van de spellen werkt. Het bekende wiel is vervangen door een rooster van drie rijen en drie kolommen waar jouw Yo-Kai over kunnen bewegen. Op deze manier krijg je een voorhoede die aanvalt terwijl je op de achterste rij op een defensievere positie staat. Voeg hier een paar leuke gimmicks aan toe en Yo-Kai Watch 3 staat op het punt om de harten van miljoenen Japanse kinderen te veroveren. Om hierbij te helpen heeft Level-5 tevens twee commercials gepubliceerd. Die zijn hieronder te bekijken. Vanaf 16 juli zullen een heleboel Japanse kinderen aan de slag kunnen met Yo-Kai Watch 3: Sushi en Tempura voor de Nintendo 3DS.

Nieuwste Ace Attorney-game krijgt crossover DLC en een thema voor het Nintendo 3DS HOME-menu Vorige week verscheen 'Gyakuten Saiban 6', in het westen beter bekend als Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice, in Japan voor de Nintendo 3DS. Met bijna 200.000 verkochte exemplaren doet deze zesde game het op commercieel gebied niet slecht en ook de Japanse reviews zijn positief over de game. Capcom lijkt ook nog niet klaar met het spel en heeft DLC aangekondigd. Het gaat hier om kostuums die zijn gebaseerd op een andere in Japan populaire franchise van Capcom, Sengoku Basara. Met de DLC kan Phoenix zich hullen in de kleding van Date Masamune, terwijl Apollo het outfit van Sanada Yukimura aantrekt en Athene te zien is in het gewaad van Tokugawa Ieyasu. Deze DLC verschijnt in een bundel op 23 juni in Japan en zal dan 143 yen (~€1,22) kosten. Verder brengt Capcom een nieuw thema voor het Nintendo 3DS HOME-menu uit dat is gebaseerd op de game. Het thema is inmiddels verkrijgbaar in de Japanse Themawinkel voor 200 yen (~€1,70).

Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1437 in Japan. In deze uitgave werden onder andere Mighty No. 9 en Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 voor de Wii U beoordeeld. Het hoogste cijfer van de week was echter voor het ritmespel Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone voor de PlayStation 4. Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone (PS4) – 10/10/8/9 [37/40] Resident Evil: Umbrella Corps (PS4) – 9/9/9/9 [36/40] Story of Seasons: Trio of Towns (3DS) – 8/8/8/8 [32/40] Alienation (PS4) – 8/8/8/8 [32/40] Coven and Labyrinth of Refrain (PSV) – 8/8/9/7 [32/40] Battleborn (PS4/XB1) – 8/8/7/8 [31/40] Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games (Wii U) – 8/7/7/8 [30/40] Mighty No. 9 (PS4/XB1/WiiU/PS3/X360) – 8/8/7/7 [30/40] Caligula (PSV) – 8/7/8/7 [30/40] Henri (3DS) – 7/8/7/6 [28/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)

Mighty No. 9 (Wii U)

Pokémon Omega Ruby (Nintendo 3DS)

Pokémon Alpha Sapphire (Nintendo 3DS)

Yo-kai Watch 3: Sushi (Nintendo 3DS)

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016 (Wii U)

Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice (Nintendo 3DS eShop)

Puzzle & Dragons X: Chapter of God (Nintendo 3DS)

Story of Seasons: Trio of Towns (Nintendo 3DS)

Pokémon Moon (Nintendo 3DS)

Pokémon Sun (Nintendo 3DS)

Yo-kai Watch 3: Tempura (Nintendo 3DS)

Puzzle & Dragons X: Chapter of the Dragon (Nintendo 3DS)