[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-06-22 11:51:00

Aonuma spreekt over voice-acting en technologische elementen in Breath of the Wild

In een interview met Polygon, weidde Eiji Aonuma uit over het stemgebruik en de futuristische elementen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De trailer liet het al blijken: Breath of the Wild heeft voice-acting! Voor fans een zeer welkome toevoeging aan The Legend of Zelda. Ook Eiji Aonuma is eindelijk overtuigd: in de vroege ontwikkeling van het spel werd hij erg geraakt door een bepaalde (menselijke) stem. Toch moeten we volgens hem niet al te hard juichen: stemgeluid keert alleen terug op momenten dat het spel een bepaalde indruk op de speler wil achterlaten. De director van de befaamde franchise had het volgende hierover te zeggen in een interview met Polygon (vertaald):

"Het is heel lastig om een indruk achter te laten met alleen tekst. Het is niet dat ik alles van stemgeluid heb voorzien. Maar er zijn van die momenten waarop ik een bepaalde indruk wil achterlaten op spelers. Daar heb ik stemmen toegevoegd."

Een ander interessant aspect in The Legend of Zelda: Breath of the Wild is diens wereld. Hoewel Hyrule helemaal in ruïne lijkt te zijn, is er hier en daar toch enige vorm van technologie te bespeuren. Denk aan Link's magnetische wapen of zijn geavanceerde boog uit de eerste trailer. Volgens Aonuma zou dit contrast ook best wel eens een rol in het verhaal gaan spelen. Hij zei het volgende (vertaald):
"Er is een klein sci-fi element aan Breath of the Wild. In principe gaat Link op avontuur in een geruïneerde wereld. Als tegenstelling wilde ik technologie toevoegen. Ik dacht dat het interessant was voor Link om technologie te gebruiken om deze wilde en verwoeste wereld te ontdekken. Dit zorgde naar mijn idee voor een extra laag in het spel."
The Legend of Zelda: Breath of the Wild ligt vanaf 2017 in de Europese schappen.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)