[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-06-25 15:00:00

Japan Report - Week 25: The Snack World, vechten voor geld en meer

Deze week in Japan Report onder andere nieuws omtrent The Snack World, een nieuwe game en een bijzonder artbook van Shin Megami Tensei IV: FINAL. Level-5 laat concept art van The Snack World zien Wie herinnert zich The Snack World nog? Op Level-5 Vision 2015 werd de game in april vorig jaar onthuld voor mobiele systemen en de Nintendo 3DS. De uitgever publiceerde zelfs een Engelstalige versie van de lange trailer, maar sindsdien hebben ze niets nieuws meer van het grote multimediaproject van de studio achter Yo-kai Watch, Professor Layton en Inazuma Eleven gezien. Tot nu! In aanloop naar Level-5 Vision 2016, in juli, hebben Akihiro Hino en zijn team nieuwe concept art van The Snack World getoond. Het betreffen vooral poses van personages en items. Op 20 juli organiseert Level-5 opnieuw een livestream. Dat is precies één week voor het grote evenement plaatsvindt. The Snack World is nog niet aangekondigd voor een release buiten Japan. Daar zal de game verschijnen voor de Nintendo 3DS, iOS en Android. Wanneer is nog niet bekend.

Nieuwe 'Battle For Money' game aangekondigd Famitsu heeft een nieuwe game aangekondigd in de Battle For Money-serie van Bandai Namco Entertainment. Het is één van de vele, kleinere series van het bedrijf die Japan nooit hebben mogen verlaten. De games zijn gebaseerd op een populaire televisieshow van Fuji TV in Japan. Deelnemers gebruiken dodgeballs waarmee ze vijanden moeten uitschakelen. Degene die als laatste staat, wint de grote prijs. Dit is de derde game in de serie voor de Nintendo 3DS en de titel luidt "Chou Sentouchuu: Kyuukyoku no Shinobu to Battle Player Choujou Kessen!", wat zich vrij vertaalt naar 'Super Battle for Money: The Ultimate Ninja and Battle Player’s Top Decisive Battle!'. Een hele mond vol dus. Nieuw in dit deel van de serie is de 'My Ninja' feature. Hier kun je je eigen ninja maken en ninja's uit het programma met hun vaardigheden bevechten. Super Battle for Money: The Ultimate Ninja and Battle Player’s Top Decisive Battle! verschijnt op 15 september in Japan voor de Nintendo 3DS.

Gastpersonage onthuld en StreetPass-ondersteuning van Dragon Ball Fusions uitgelegd Bandai Namco Entertainment pakt groots uit met Dragon Ball Fusions, zo lijkt het. Zo komt er een speciale New Nintendo 3DS uit in Japan en is de game erg vaak te vinden in tijdschriften, zoals Famitsu. Deze week introduceerde het weekblad deze week dat er een gastpersonage uit een andere manga van Akira Toriyama zich meldt. Voordat Toriyama groot succes had met Dragon Ball, werkte hij aan verschillende andere mangaseries. Van januari 1980 tot augustus 1984 tekende hij Dr. Slump voor Weekly Shonen Jump. De robot Arale uit Dr. Slump maakt nu haar opwachting in Dragon Ball Fusions. Als voorbeeld van haar EX Fusion, kan zij met Towa fuseren tot Towale. Op de afbeelding van het tijdschrift hierboven is deze fusie te zien. Verder ondersteunt Dragon Ball Fusions StreetPass. Als je de data van een andere speler ontvangt, maakt het spel automatisch fusies van jouw en zijn/haar personage, indien dit mogelijk is. Vanaf 4 augustus ligt Dragon Ball Fusions in de Japanse winkelschappen. Eerste trailer van One Piece: Grand Pirate Colosseum Nog een game die we eerder deze maand al in het Japan Report gezien hebben, is One Piece: Grand Pirate Colosseum. Deze week is de allereerste trailer van het spel online verschenen. In dit 2D vechtspel gaan vele bekende personages uit het universum van Eiichiro Oda met elkaar op de vuist. De video laat onder andere zien hoe combo's in het spel werken en dat andere characters je kunnen helpen in het gevecht door ze via het touchscreen van je Nintendo 3DS op te roepen. Ten slotte maakt de trailer bekend dat One Piece: Grand Pirate Colosseum op 21 september in Japan zal verschijnen als exclusieve titel voor de Nintendo 3DS.

Filosofisch Shin Megami Tensei IV: FINAL boek verschijnt op 30 juni In Japan brengt Atlus deze week een heel bijzonder boek omtrent Shin Megami Tensei IV: FINAL uit. Het is niet zomaar een artbook of verslag van de ontwikkeling van de game. "Shin Megami Tensei IV FINAL Official Setting Document Collection + Journey to the Mythology World", zoals het werk heet, is een bundel van columns van Nobuyaki Shioda over religies en mythologieën, met toevoegingen en aanpassingen. Verder zijn er een heleboel schetsen van character designer Masayuki Doi te vinden die nooit eerder gepubliceerd zijn en geven verschillende leden van het team achter het spel commentaar op de productie. Daar komen ook nog eens drie novelles en een interview bovenop. Helaas zal het boek alleen in het Japans verschijnen. Op 30 juni, om precies te zijn, voor een prijs van 2500 yen (~€22,08) + tax. De game zelf verschijnt binnenkort in de Verenigde Staten onder de naam Shin Megami Tensei IV: Apocalypse. Een Europese release is nog niet bevestigd.

Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1438 in Japan. In deze uitgave werden onder andere Zero Time Dilemma voor de Nintendo 3DS beoordeeld. Verder verschijnt deze week eindelijk Shovel Knight in Japan, exclusief voor de Nintendo 3DS en de Wii U, doordat Nintendo de game aldaar uitgeeft. De platformer was een hit in het westen, maar ook de reviewers van Famitsu hebben ervan gesmuld. Zij gaven Shovel Knight het hoogste cijfer van de week. Shovel Knight (3DS/Wii U) – 9/8/9/8 [34/40] Super Robot Taisen OG: The Moon Dwellers (PS4/PS3) – 8/8/8/9 [33/40] The Walking Dead: Season Two – A Telltale Games Series (PS4/PS3/PSV) – 8/8/8/9 [33/40] Zettai Kaikyuu Gakuen: Eden with Roses and Phantasm (PSV) – 8/8/8/9 [33/40] Zero Time Dilemma (3DS/PSV) – 8/8/8/8 [32/40] Mirror’s Edge Catalyst (PS4/XBO) – 7/9/8/8 [32/40] Retsnom (PS4) – 8/9/8/8 [31/40] Mr. Pumpkin Adventure (PSV) – 7/8/8/7 [30/40] Touch Battle Sensha 3D-4 Double Commander (3DS) – 7/7/7/7 [28/40] Great Race (Wii U) – 5/6/6/7 [24/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Shovel Knight (Wii U eShop)

Shovel Knight (Nintendo 3DS eShop)

The Snack World (Nintendo 3DS)

Zero Escape: Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS eShop)

Shin Megami Tensei IV: Apocalypse (Nintendo 3DS)

Dragon Ball Fusions (Nintendo 3DS)

One Piece: Grand Pirate Colosseum (Nintendo 3DS)

Super Battle for Money: The Ultimate Ninja and Battle Player’s Top Decisive Battle! (Nintendo 3DS)