[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-07-02 15:00:00

Japan Report - Week 26: arcadeversie Pokkén Tournament, Zelda-concerten en meer

Deze week in Japan Report onder andere The Legend of Zelda- en Splatoon-concerten, een nieuwe Pokémon in de arcadeversie van Pokkén Tournament en meer. Nieuw personage in optocht voor arcadeversie Pokkén Tournament The Pokémon Company heeft bekendgemaakt dat op 14 juli in een livestream op NicoNico een nieuw speelbaar personage voor de arcadeversie van Pokkén Tournament wordt onthuld. Op 20 juli zal het spel een grote update krijgen en dan zullen vier personages aan het rooster worden toegevoegd. Het betreffen Garchomp, Braixen en Shadow Mewtwo, die tot nu toe alleen in de Wii U-versie speelbaar waren. Er is echter nog een vierde Pokémon, die over een kleine twee weken dus zal worden onthuld. Waarschijnlijk betreft het een gloednieuw character en niet Mewtwo, die dan nog het enige exclusieve personage van de Wii U-versie zal zijn. Verdere details zijn niet bekend. Pokkén Tournament is sinds 16 juli 2015 speelbaar in de Japanse arcadehallen. Op 18 maart van dit jaar verscheen de game wereldwijd voor de Wii U.

Aikatsu Stars! My Special Appeal en free-to-play variant aangekondigd Met series als Style Boutique probeert Nintendo meisjes al jaren aan het gamen te krijgen. In Japan is het aantal vrouwelijke Nintendo 3DS-bezitters ongeveer gelijk aan het aantal mannelijke en niet alleen Nintendo probeert deze groep van passende ervaringen te voorzien. Bandai Namco Entertainment helpt ook mee en heeft de vijfde Nintendo 3DS-game in de Aikatsu!-serie aangekondigd. De games zijn gebaseerd op een populaire mangaserie die draait om een school waar idolen worden opgeleid. Muziek en mode staan centraal. De games leggen de focus op de muziek en Bandai Namco doet dit nu groter dan tevoren: met een volledige, betaalde ervaring en een free-to-play alternatief in de Nintendo eShop. De retailgame heet "Aikatsu Stars! My Special Appeal" en bevat onder andere de liedjes 'Aikatsu Step', 'Start Line', 'Episode Solo', 'Miracle Force Magic', 'Mirai Transit', 'Dancing Days' en 'August Marina'. Het spel verschijnt deze winter in Japan. De free-to-play variant heet "Aikatsu Stars! First Appeal" en is al vanaf 20 juli in de Japanse versie van de Nintendo eShop te downloaden. Deze versie bevat alleen het populaire liedje 'Aikatsu Step'. Met zogenaamde '3DS Music Tickets' kunnen extra liedjes worden gekocht. De nummers 'Heart Skip', 'Dokimeki Raran', 'Summer Tears Diary' en 'Popcorn Dreaming' zijn al bevestigd.

30 jaar The Legend of Zelda gevierd met concerten in Japan En we blijven in de muziek. Nintendo heeft drie speciale concerten aangekondigd om de dertigste verjaardag van de The Legend of Zelda-serie te vieren. Populaire muziek uit de serie zal volledig door een live orkest worden opgevoerd. Tegelijkertijd zullen beelden uit de verschillende spellen op een groot scherm te zien zijn, zoals dit eerder al bij andere concerten gebeurde (en zal gebeuren). Verder zal een speciale gast met een belangrijke rol voor de serie op het podium verschijnen. Ten slotte zullen de speciaal ontworpen tickets een set broches bevatten en zal exclusieve merchandise bij alleen deze drie concerten verkocht worden. Helaas is het feest beperkt tot Japan. Op 1 oktober treedt het orkest op in Kyoto, om vervolgens op 14 oktober in Nagoya en op 14 december in Tokyo deze speciale uitvoering op te voeren.

Debuuttrailer van nieuwe Battle For Money-game online Vorige week onthulde Bandai Namco Entertainment de game Super Battle For Money: The Ultimate Ninja and Battle Player’s Top Decisive Battle! voor de Nintendo 3DS. Inmiddels is ook de debuuttrailer van dit spel online gezet. De game is gebaseerd op een populaire televisieshow van Fuji TV in Japan. Deelnemers gebruiken dodgeballs waarmee ze vijanden moeten uitschakelen. Degene die als laatste staat, wint de grote prijs. Super Battle For Money: The Ultimate Ninja and Battle Player’s Top Decisive Battle! verschijnt op 15 september in Japan voor de Nintendo 3DS. Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1439 in Japan. In deze uitgave werd onder andere Culdcept Revolt voor de Nintendo 3DS beoordeeld. Dit is een strategisch kaartspel dat in Japan een trouwe fanbase heeft, maar de weg naar de westerse regio's nooit heeft mogen bewandelen. De game werd door Famitsu beloond met het hoogste cijfer van de week. Culdcept Revolt (3DS) – 8/8/8/9 [33/40] Shin Hayarigami 2 (PS4/PS3/PSV) – 8/8/8/8 [32/40] Slime no Yabou (3DS) – 8/8/7/7 [30/40] Pac-Man 256 (PS4) – 7/8/7/7 [29/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Pokkén Tournament (Wii U)

Culdcept Revolt (Nintendo 3DS)

Super Battle for Money: The Ultimate Ninja and Battle Player’s Top Decisive Battle! (Nintendo 3DS)

Aikatsu Stars! First Appeal (Nintendo 3DS eShop)

Aikatsu Stars! My Special Appeal (Nintendo 3DS)