[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-07-11 18:44:18

Japan Report - Week 27: café, amiibo, Yo-Kai Watch en meer

Deze week in Japan Report onder andere nieuwe Monster Hunter Stories-amiibo, een nieuw Pokémon Center in Japan en meer. Tweede golf amiibo van Monster Hunter Stories onthuld Op 2 juni onthulde Capcom drie amiibo voor Monster Hunter Stories. One-Eyed Rathalos and Rider (Female)', 'One-Eyed Rathalos and Rider (Male)' en 'Nabiru' zullen tegelijk met de game verschijnen in Japan op 8 oktober. Toen al vertelde Capcom dat het bedrijf nog meer amiibo voor de RPG in ontwikkeling heeft en drie daarvan zijn er nu onthuld. Deze keer staan een aantal bijpersonen in de schijnwerpers. Op de afbeelding hieronder zijn de drie figuurtjes te zien: van links naar rechts 'Qurupeco and Dan-senpai', 'Barioth (nicknamed Hyouga) and Ayuria' en 'Rathian and Cheval'. Door deze amiibo te scannen, kun je speciale Otomons vrijspelen - net als bij de drie eerder aangekondigde amiibo. De figuurtjes kosten 1800 yen (~€16,19) + BTW per stuk. Deze tweede 'wave' van Monster Hunter Stories-amiibo verschijnt op 8 december in Japan, precies twee maanden van de release van de eerste wave en de game zelf voor de Nintendo 3DS.

Nieuwe game van de maker van Puyo Puyo komt naar de Nintendo 3DS Masamitsu Niitani heeft jarenlang met zijn bedrijf Compile met SEGA samengewerkt aan de puzzelgameserie Puyo Puyo. In 2000 eindigde de relatie en ging Sonic Team aan de slag met nieuwe Puyo Puyo-games. In de tussentijd heeft Niitani verschillende dingen geprobeerd, maar nu keert hij terug nadat hij oorspronkelijk in 2012 met pensioen was gegaan. Zijn nieuwste idee heet Nyoki Nyoki: Tabidachi-hen. Voor de realisatie van deze game heeft Niitani een nieuw bedrijf opgericht: Compile-0 (spreek uit als 'Compile Maru'). Nyoki Nyoki: Tabidachi-hen is een puzzlegame waarbij objecten - zogenaamde Nyoki Nyoki - naar beneden vallen. Het doel is om horizontaal een lijn te vormen van Nyoki Nyoki met dezelfde kleur. Door dit te doen krijg je aanvalskracht waarmee je moet proberen te voorkomen dat je begraven raakt onder zogenaamde Ojama. De game bevat ook multiplayer. Nyoki Nyoki: Tabidachi-hen moet deze zomer verschijnen in de Japanse Nintendo 3DS eShop voor 800 yen (~€7,07). Over een release buiten Japan is nog niet gesproken. Kirby Café opent volgende maand in Japan In augustus opent Nintendo een Kirby Café. Middels een nieuwe website doet het bedrijf de nieuwe onthulling. Het Kirby Café zal in augustus openen in Osaka. Naast maaltijden eten die zijn gebaseerd op elementen uit de games kun je in het Kirby Café ook exclusieve merchandise kopen. Helaas zal het Kirby Café slechts tijdelijk haar deuren openen. Wanneer het Kirby Café weer sluit, is nog niet bekendgemaakt.

Zombies in nieuwe trailer Yo-Kai Watch 3 Aanstaande zaterdag verschijnen Yo-Kai Watch 3: Sushi & Tempura eindelijk in Japan. De Japanse kinderen die massaal de eerste twee games en meerdere spin-offs kochten zitten al maanden op deze game te wachten en de rijen voor de kassa's zullen dan ook lang zijn, is de verwachting. Een kleine week voor release heeft Level-5 een korte trailer online gezet waarin de feature Zombie Night wordt uitgelicht. Hier moet je zien te ontsnappen van een heleboel Yo-Kai zombies. Zij zitten massaal achter je aan. Om aan hen te ontsnappen moet je met een hamer de 'zonsopgangbel' slaan, waardoor de nacht eindigt. Yo-Kai Watch 3: Sushi & Tempura verschijnen aanstaande zaterdag in Japan voor de Nintendo 3DS.

[/align] Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1440 in Japan. In deze uitgave van het Japanse tijdschrift werden slechts twee games beoordeeld en geen van deze is ontwikkeld voor een Nintendo-systeem. Wellicht dat de uitgave van volgende week interessanter is, dankzij de release van Yo-Kai Watch 3: Sushi & Tempura. [*] Uppers (PSV) – 8/8/9/8 [33/40] [*] Trials of the Blood Dragon (PS4/XBO) – 7/7/8/7 [29/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Shovel Knight (Wii U eShop)

Shovel Knight (Nintendo 3DS eShop)

Cave Story (Nintendo 3DS eShop)

Runbow (Wii U eShop)

Yo-kai Watch 3: Sushi (Nintendo 3DS)

Monster Hunter Stories (Nintendo 3DS)

Yo-kai Watch 3: Tempura (Nintendo 3DS)

Nyoki Nyoki: Tabidachi-hen (Nintendo 3DS eShop)