[Nieuws] Geschreven door Paul op 2016-07-12 22:00:00

Pokémon GO krijgt update voor iOS & eBay-prijzen Pokémon GO Plus stijgen enorm

[B]Pokémon GO krijgt eerste iOS update en hoeveel heb jij over voor het draagbare apparaat Pokémon Go Plus?[/B] Pokémon heeft inmiddels veel meer spelers dan ontwikkelaar Niantic in het begin voor ogen had; mede dankzij de omwegen die enthousiaste iOS- en Android-gebruikers eenvoudig toepassen. Helaas heeft de enorme populariteit ook gevolgen gehad voor de stabiliteit van het spel. Nu adresseert Niantic dit met een update. De allereerste software-update voor Pokémon GO is een feit. De update is op dit moment te downloaden voor iOS en zal later voor Android verschijnen. In een bericht van ontwikkelaar Niantic schrijven ze het volgende (vertaald):

 [I]"We bedanken iedereen voor het geweldige onthaal en ondersteuning van Pokemon GO! We werken hard aan het verbeteren van de ervaring voor iedereen. Deze update maakt Pokémon GO stabieler met de volgende verbeteringen:

[*] Trainers hoeven niet meer herhaaldelijk hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen nadat ze door het spel zijn uitgelogd.
[*] Het inlog proces met een Pokémon Trainer Club-account is stabieler.
[*] Problemen met crashes opgelost.
[*] Problemen met Google Account Scope opgelost."[/I]

Een nieuw gevolg van de gigantische userbase vóór de officiele release is dat het draagbare apparaat Pokemon GO Plus, de bluetooth Pokémon zoeker, voor meer dan 100 dollar over de toonbank gaan op eBay. Pokémon GO Plus is op dit moment officieel nog niet uit in Europa en inmiddels ook niet meer beschikbaar voor een pre-order. Een kleine groep mensen heeft al eerder wel een hoop pre-orders kunnen plaatsen en deze trachten ze nu te verkopen op eBay voor gigantische winst. Op het moment van schrijven zijn de prijzen van $100 naar $200 gestegen. Pokémon GO is inmiddels uit in Australië, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten voor iOS en Android. Binnenkort komt de game ook uit in Europa.

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)