[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-07-16 16:33:30

Japan Report - Week 28: hardware, livestreams, merchandise, artbooks en meer

Deze week in Japan Report onder andere de aankondiging van livestreams voor Level-5 Vision 2016, twee Fire Emblem-artbooks, Splatoon-merchandise en meer. Level-5 Vision 2016 en Level-5 Fan Night krijgen livestream op YouTube Enkele weken geleden toonde Level-5 in een livestream concept art van een nieuw multimediaproject van het bedrijf, The Snack World. Dit is in aanloop naar een jaarlijks evenement, Level-5 Vision. Op woensdag 27 juli zal Level-5 Vision 2016 plaatsvinden in Japan en ook deze keer zal het evenement via een livestream wereldwijd te bekijken zijn. Via de Japanse streamingwebsite NicoNico en het alom bekende YouTube zullen de aankondigingen live te volgen zijn. Het evenement begint om 8:30 Nederlandse tijd en eindigt rond 10:00.

Even later zal de Level-5 Fan Night volgen. Hier zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd, maar voor het online gedeelte is er een soort talkshow. Vermoedelijk zal hier dieper op de aankondigingen van Level-5 Vision 2016 worden ingegaan. Ook de Level-5 Fan Night wordt via NicoNico en YouTube gestreamd. Het evenement vangt om 12:30 Nederlandse tijd aan en zal duren tot ongeveer 14:30. Einde Wii U-hardwarebundel met Super Mario Maker, begin voor de bundel met Splatoon Nintendo is per direct gestopt met de productie van het Wii U Premium Pack met Super Mario Maker voor de Japanse markt. Alle verkrijgbare pakketten liggen bij de winkels. Gelukkig heeft het bedrijf wel een alternatief. Op 7 juli bracht Nintendo een Wii U Premium Pack uit met Splatoon. De bundel bevat een wit Wii U-systeem met 32 GB geheugen. Verder zitten het populaire schietspel Splatoon en zowel de amiibo van Callie als de amiibo van Marie in het pakket. Dankzij de release van de bundel kreeg de Wii U in het land van de rijzende zon zowaar een kleine opleving. Van de ruim 15.000 systemen die de afgelopen week werden verkocht, waren er ongeveer 12.000 gebundeld met de third-person shooter. Aanstaande woensdag weten we of de hardware- en de softwareverkopen dit moment hebben weten te behouden. Helaas zijn er geen plannen om deze Wii U-bundel in Europa uit te brengen. Alle inhoud is hier echter wel los verkrijgbaar.

Nieuwe trailer, commercial en screenshots voor Monster Hunter Stories Capcom is drie maanden voor de release van Monster Hunter Stories al volop bezig met de marketing van de actievolle RPG voor de Nintendo 3DS. Vorige week werden drie nieuwe amiibo voor Monster Hunter Stories onthuld, die in december moeten verschijnen. Deze week heeft Capcom een nieuwe trailer online gezet. In de korte video is te zien hoe een monster uit zijn ei komt en de Rider vervolgens begeleidt op zijn avontuur en in gevechten. De trailer is hieronder te bekijken. Verder wil het bedrijf de schoonheid van de game nog eens benadrukken in een nieuwe commercial voor op de Japanse televisies (zie hierboven) en een aantal screenshots van het spel. Monster Hunter Stories verschijnt op 8 oktober in Japan voor de Nintendo 3DS.

Artbooks voor Fire Emblem: Path of Radiance en Fire Emblem: Radiant Dawn In een livestream van het Japanse tijdschrift Nintendo Dream heeft Intelligent Systems twee artbooks onthuld. Als onderdeel van de 'Tellius Recollection Part 1' verschijnen aan het einde van deze maand speciale artbooks voor de Nintendo GameCube-game Fire Emblem: Path of Radiance en haar vervolg Fire Emblem: Radiant Dawn, dat verscheen voor de Wii. Beide boeken bevatten achtergronden van de personages en de werelden van de games. Daarnaast zijn er veel illustraties in de boeken van elk 256 pagina's dik te vinden. Een aantal waardevolle documenten en verhalen van de ontwikkeling van de twee games zullen voor de allereerste keer worden onthuld. Het artbook van Fire Emblem: Path of Radiance is hier verkrijgbaar. Voor het artbook van Fire Emblem: Radiant Dawn hebben ze nog geen pre-ordermogelijkheden gevonden. De boeken kosten allebei 3200 yen (~€27,20) + belastingen per stuk.

Berg je spellen en je Wii U-controllers op in een Splatoon Canvas Box De Japanse webwinkel HMV verkoopt vanaf 20 augustus een speciale Splatoon Canvas Box. Deze doos is 31 centimeter lang, 18 centimeter breed en 16 centimeter hoog en is bedoeld om je Wii U GamePad, zes games en een extra controller - bijvoorbeeld een Wii U Pro Controller - in op te bergen. Met een fris design is deze canvas box een mooie toevoeging aan het relatief grote merchandise-assortiment van Splatoon. De doos is hier te koop (nu al te pre-orderen, maar op 20 augustus verschijnt de Splatoon Canvas Box pas echt). De doos kost 2138 yen (~€18,18), inclusief BTW. Voor de echt zomerse Splatoon merchandise is er echter iets beters: op 10 augustus verschijnt een heuse Splatoon Water Gun in Japan. Het pistool is 47 centimeter lang en het design is gebaseerd op de Splattershot uit de game. Het is een 1:1 replica en is hier en hier verkrijgbaar. De adviesprijs is 2700 yen (~€22,95), inclusief BTW.

Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1441 in Japan. In deze uitgave van het Japanse tijdschrift werd Yo-Kai Watch 3: Sushi/Tempura als beste beoordeeld. De RPG's voor de Nintendo 3DS zijn vandaag in Japan verschenen. Verder zijn een aantal indiegames voor de Wii U en de Nintendo 3DS van een cijfer voorzien. Voor de PlayStation-systemen kwam Ys VIII: Lacrimosa of Dana het beste uit de bus. [*] Yo-Kai Watch 3: Sushi/Tempura (3DS) – 10/9/9/9 [37/40] [*] Ys VIII: Lacrimosa of Dana (PSV) – 9/8/8/9 [34/40] [*] 7’scarlet (PSV) – 8/8/8/8 [32/40] [*] Sumikko Gurashi: Mura wo Tsukurundesu (3DS) – 7/8/8/7 [30/40] [*] Battle of Elemental REBOOST (3DS) – 6/7/6/6 [25/40] [*] Gendai Daisenryaku 2016: Chitsujo no Houkai – Haken Kokka Shittsui (PS3/PSV) – 7/6/6/6 [25/40] [*] Blok Drop U (Wii U) – 6/6/6/6 [24/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Fire Emblem: Path of Radiance (Nintendo GameCube)

Fire Emblem: Radiant Dawn (Wii)

Super Mario Maker (Wii U)

Splatoon (Wii U)

The Snack World (Nintendo 3DS)

Yo-kai Watch 3: Sushi (Nintendo 3DS)

Monster Hunter Stories (Nintendo 3DS)

Yo-kai Watch 3: Tempura (Nintendo 3DS)