[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-07-22 13:50:44

Nintendo geeft reden voor keuze visuele stijl Metroid Prime: Federation Force

Kensuke Tanabe, producer van het aankomende Metroid Prime: Federation Force, wijdt uit over het grafische jasje van het spel. Het huidige stijltje van Federation Force wijkt nogal af van wat men gewend is bij Metroid Prime. Volgens Tanabe heeft dit vooral te maken met de capaciteiten van de Nintendo 3DS. Voor een goede multiplayer-ervaring moest het team bijvoorbeeld rekening houden met het aantal vijanden op het scherm en de laadtijden. Ook vallen de objecten die je schiet nogal klein uit op de schermen van de handheld. Om dergelijke zaken te compenseren, koos het team voor een ander visueel jasje: personages (en vijanden) kregen een meer ronde en compacte uitstraling.

Hij sprak hierover tijdens de Mission Briefing die gisteren gepubliceerd is over het spel. Kotaku heeft dit aspect eruit gepikt en op papier gezet. Tanabe vertelde het volgende (vertaald):
"Na het voltooien van de ontwikkeling van Luigi's Mansion 2, begonnen we met ontwikkelstudio Next Level Games aan dit project [Metroid Prime: Federation Force] te werken. Destijds waren we veel in discussie hoe we een multiplayer-ervaring geweldig konden maken op een handheld: denk aan zaken als laadtijden, hoeveel vijanden er tegelijk op het scherm kunnen, etcetera. We werden geconfronteerd met vele technische obstakels. Het grootste probleem was echter dat de objecten die je moest schieten, klein uitvallen op het compacte scherm van de handheld. Daarom besloten we om het roer om te gooien en deze meer rond afgewerkte stijl te gebruiken voor de personages.

Als je de personages een rondere vorm geeft, worden de vijanden ook compacter en kun je er grotere groepen van opstellen. Daarnaast hebben we het terrein, op basis van de proporties van de personages, verticaal gecomprimeerd. Hierdoor konden we grotere hoeveelheden informatie op het scherm laten zien. Dit zorgde voor een andere uitstraling, maar we wilden het bieden van de allerbeste ervaring voorop stellen. Vervolgens testen we een versie met deze visuele stijl en bevestigden we dat dit ongetwijfeld de beste beleving biedt van de Metroid Prime-wereld op een handheld."
Metroid Prime: Federation Force ligt vanaf 2 september in de Europese schappen. Dyon en Daan hebben 'm recentelijk nog kunnen spelen. Bekijk hier vijf filmpjes aan nieuwe gameplay!

Gekoppelde games

Metroid Prime: Federation Force (Nintendo 3DS)