[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-07-24 22:41:15

Aonuma: "E3 2014-trailer Breath of the Wild werd basis voor gehele game"

Aonuma onthult dat de basis voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild stamt uit de eerste trailer van het spel, twee jaar geleden. Dit deed de director van The Legend of Zelda tijdens een interview van het Britse spellenblad Edge. Hij liet weten dat de scene waarin Link van zijn paard af springt om die dekselse Guardian met een welgemikte pijl onder vuur te nemen, speciaal bedacht is voor de trailer. Wat bleek: dat zat op dat moment nog niet helemaal in het spel! De beste man wilde dit er echter dolgraag erin verwerken - iets wat uiteindelijk is gelukt. Sterker nog, die bewuste trailer vormde uiteindelijk het fundament voor het hele spel.

Eiji Aonuma heeft het volgende tegen Edge gezegd over de trailer (vertaald):
"Na het maken van de trailer, wilde ik dit dolgraag in het spel stoppen. Dus dat heb ik uiteindelijk waargemaakt. Er is een hoop dat ik van de trailer heb geleerd. Toen we het element eenmaal in het spel verwerkt hadden, bedachten we ons: wat kunnen we nog meer met deze vijand doen? Op welke andere manieren kunnen we het bevechten? Het breidde zich ook uit tot nieuwe verhaalelementen. De trailer werd de basis voor het gehele spel."
The Legend of Zelda: Breath of the Wild ligt vanaf begin 2017 in de schappen voor de Wii U en NX. Even een opfrissertje van je geheugen nodig? Bekijk hieronder de volledige onthulling van het spel tijdens de E3 van 2014 (op 3:00 begint de trailer!).

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)