[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-07-31 15:23:41

Japan Report - Week 30: Inazuma Eleven: Balance of Ares en meer

Deze week in Japan Report onder andere alle informatie die we nu hebben over Inazuma Eleven: Balance of Ares. Inazuma Eleven: Balance of Ares officieel onthuld Deze week vond Level-5 Vision 2016 plaats en het regende aankondigingen. Zo werd onder andere Lady Layton onthuld voor de Nintendo 3DS, iOS en Android. Er zijn zelfs al plannen om die game in Europa uit te brengen. Een andere grote serie van Level-5 die zijn comeback maakt, is Inazuma Eleven.

Level-5 heeft een nieuw multimediaproject aangekondigd, genaamd Inazuma Eleven: Balance of Ares (dit is de Japanse naam. In Europa is echter 'Inazuma Eleven Ares' als handelsmerk geregistreerd). Het project omvat een game met een Japanse release in 2017 en een animeserie die in juli 2017 van start zal gaan. Inazuma Eleven: Balance of Ares speelt zich af na de eerste Inazuma Eleven-game en is onderdeel van een 'what if' scenario. In Inazuma Eleven 2 kwamen aliens naar de aarde toe die het voetballen uit het geheugen van de mensen wilden wissen om daarmee een ramp in de toekomst tegen te houden. Inazuma Eleven: Balance of Ares vervolgt het verhaal van de eerste game in het scenario waarin de aliens nooit naar de aarde zijn gekomen. De focus ligt bij het voetballen en bij een nieuwe tijdlijn hoort een nieuwe cast, vindt Level-5. De nieuwe game heeft drie hoofdpersonen, die hieronder te zien zijn. Van links naar rechts heten zij Haizaki Ryohei, Inamori Asuto en Noza Yuuma. Zij spelen alle drie voor andere scholen.

In het verhaal van Inazuma Eleven: Balance of Ares verdwijnt het voetbalveld van Inamori Asuto en om zijn droom als voetballer te kunnen voortzetten, verhuist hij naar Tokyo, waar hij namens Raimon Junior High meedoet aan het toernooi Football Frontier (dat we kennen uit de eerste game) en het verhaal zich ontpopt. Daar zal hij onder andere Gouenji Shuuya (Axel Blaze) uit de oudere games tegenkomen. Meer details volgen in de toekomst.

Als onderdeel van het nieuwe Inazuma Eleven-project brengt Level-5 het fysieke accessoire 'Eleven Band' uit. Dit is een armband waarmee je kan communiceren met de game. Met de stappenteller in een Eleven Band kun je de statistieken van je personages verbeteren. Ook zit er een klok in en bevat de armband NFC-features die op een later tijdstip zullen worden onthuld. De nieuwe Inazuma Eleven-anime gaat in de zomer van 2017 van start. De game Inazuma Eleven: Balance of Ares verschijnt in 2017 in Japan. Opvallend is dat Level-5 niet vermeldt voor welke systemen de game in ontwikkeling is. Hieronder is in elk geval de lange onthullingstrailer te bekijken.

Nieuwe screenshots, trailer en Japanse releasedata The Snack World Behalve Lady Layton en Inazuma Eleven: Balance of Ares was ook The Snack World te zien op Level-5 Vision 2016. Zo zijn er nieuwe screenshots en stukjes artwork verschenen voor deze game voor de Nintendo 3DS, iOS en Android. Een nieuwe trailer is hierboven te bekijken. In de video is onder andere te zien hoe de NFC-figuutjes die los te koop zullen zijn, in het spel worden gebruikt. Verder maakte Level-5 bekend dat de anime van The Snack World in april 2017 van start zal gaan. Rond diezelfde periode verschijnt de game in de Japanse versies van de App Store (iOS) en Google Play (Android). De Nintendo 3DS-versie zal vanaf juli 2017 in de Japanse winkelschappen liggen. Nieuwe details en Appmon voor Digimon Universe: Appli Monsters Digimon heeft buiten Japan nooit veel succes gezien op de Nintendo-systemen, maar dat weerhoudt Bandai Namco Entertainment niet om voor de binnenlandse markt nieuwe games te maken. Digimon Universe: Appli Monsters gaat zelfs nog een stapje verder. Het is een multimediaproject dat naast een game voor de Nintendo 3DS, iOS en Android ook een animeserie omvat. Deze week heeft de uitgever van dit grootse project nieuwe details gedeeld voor de games. Allereerst over het gevechtssysteem. In Digimon Universe: Appli Monsters kun je de krachten van je Appmon combineren en zo een extra sterke 'Stack Attack' uitvoeren. Door telkens het zelfde attribuut te kiezen als je je App Skills selecteert, kun je deze opstapelen. Des te meer je van één attribuut hebt, des te sterker is je aanval. Het voorbeeld op de website van het spel laat een situatie zien waarin de speler de telefoon-, e-mail- en zoekapplicaties heeft gecombineerd voor een '6-Combo' voor 65% meer schade. Daarmee is deze Stack Attack aanzienlijk krachtiger dan een normale aanval.

Verder zijn er ook een aantal nieuwe Digimon onthuld. Onmon (Game Attribute) houdt ervan om dingen te verbinden. Offmon (Game Attribute) houdt ervan om dingen te verbreken. Gacchimon (Social Attribute) kan informatie verkrijgen dankzij zijn zoekvaardigheden. Navimon (Navigation Attribute) brengt je naar de plaats van bestemming. Hij haat omwegen. Cameramon (Tool Attribute) gebruikt de wereld van camera's om zijn vijanden te observeren vanuit de netwereld. Van Hackmon is het type Attribute niet bekend. Hackmon is erg goed in het vinden van zwakke plekken in programma's en heeft een gevaarlijke vaardigheid waarmee hij de wereld zou kunnen vernietigen. Dokamon (Game Attribute) houdt ervan om te vechten tegen sterke tegenstanders. Musimon (Entertainment Attribute) maakt muziek die mensen diep raakt. Viramon (Life Attribute) maakt virussen die andere Appmon oncontroleerbaar kunnen maken. Hij is erg gevaarlijk. Ten slotte hebben we Dogacchimon (Social Attribute). Hij is de geëvolueerde AppFusion-vorm van Gacchimon en Navimon. Zijn speciale aanval heet 'Dogacchi Buster'. In deze volgorde zijn deze Appmon hieronder te zien op de screenshots. Het is nog niet bekend wanneer Digimon Universe: Appli Monsters in Japan verschijnt voor de Nintendo 3DS. Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1443 in Japan. In deze uitgave van het Japanse tijdschrift werd onder andere Dragon Ball Fusions voor de Nintendo 3DS van een cijfer voorzien. De reviewers waren enthousiast, maar het hoogste cijfer van de week gaat naar een andere game voor Nintendo's handheld, namelijk Etrian Odyssey V: End of the Long Myth. Al lang wachten vele Japanse gamers op deze dungeon-RPG van ontwikkelaar Atlus. Helaas heeft het bedrijf nog niets gezegd over een release in het westen. Alle eerdere games in de Etrian Odyssey-serie maakten wel de overstap naar Noord-Amerika, en in de meeste gevallen ook naar Europa. [*] Etrian Odyssey V: End of the Long Myth (3DS) – 8/9/9/9 [35/40] [*] Dragon Ball Fusions (3DS) – 8/8/8/9 [33/40] [*] Dynasty Warriors: Eiketsuden (PS4/PS3/PSV) – 8/8/8/9 [33/40] [*] Genkai Tokki: Seven Pirates (PSV) – 8/8/8/8 [32/40] [*] Black Rose Valkyrie (PS4) – 7/8/8/8 [31/40] [*] Wasteland 2: Director’s Cut (PS4) – 8/7/7/8 [30/40] [*] Kyub (XBO) – 7/8/7/7 [29/40] [*] Fairune 2 (3DS) – 6/7/7/8 [28/40] [*] Submerged (PS4) – 7/7/6/7 [27/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Etrian Odyssey V: Beyond the Myth (Nintendo 3DS)

The Snack World (Nintendo 3DS)

Dragon Ball Fusions (Nintendo 3DS)

Digimon Universe: Appli Monsters (Nintendo 3DS)

Inazuma Eleven: Balance of Ares (Nintendo 3DS)